Magazin Novi Sad

Kad kafa i čarape ne odrade posao, SNS pali mašinu za zastrašivanje

vucevic-vucic
Predizborni plakat/Printscreen

Udruženja i grupe građana uputili su danas preko društvenih mreža otvoreni apel, poziv gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću da obezbedi fer i regularne uslove za izbore članova saveta mesnih zajednica:

“Pozivamo gradonačelnika Miloša Vučevića da se obrati građanima Novog Sada i da im obeća da će izbori za članove saveta mesnih zajednica proteći u miru, bez pritisaka, pretnji i neregularnosti.
Gradonačelnik Miloš Vučević je u više navrata pozivao građane da se kandiduju za članove saveta mesnih zajednica i da kroz njih pokreću promene, a ne kroz „zelene inicijative“ i peticije. Mnogi Novosađani i Novosađanke su se odazvali, kao nezavisni, samostalni i samoorganizovani kandidati.

Građani i građanke koji su se kandidovali, veruju da još uvek postoji mogućnost promene kroz institucije sistema koje su okupirane, a koje im po zakonu pripadaju. Oni uživaju apsolutnu podršku svojih komšija, što je izazvalo pometnju i reakcije u redovima vladajuće stranke, nedolične slobodarskom gradu.

Nekoliko dana pred izbore, kroz opskurne medije, iznose se neistine o kandidatima, presretanja, „dobronamerni saveti“, pretnje, a do nas dolaze i nezvanične informacije da će se na dan izbora organizovane grupe, poznate po svojim dosijeima, okupljati u lokalnim kafeima sa namerom da zastrašuju građane.

POZIV GRADONAČELNIKU MILOŠU VUČEVIĆU DA OBEZBEDI FER I REGULARNE USLOVE ZA IZBORE ČLANOVA SAVETA MESNIH…

Posted by Ekološki front Novi Sad on Saturday, June 12, 2021

Imena koja se spominju, kao i njihove fotografije ispred mesnih zajednica koje smo dobili, su opštepoznata široj javnosti, te društvo koje ne pristaje gradonačelniku Novog Sada, ali se nažalost često dovode sa njim u vezu.

Klica promene se na ovaj način neće ugasiti, naprotiv, samo će ojačati.
Pozivamo Novosađanke i Novosađane da 13.06.2021. izađu na Izbore podignutih glava i da glasaju po sopstvenoj savesti, hrabro i bez straha, jer mesne zajednice su stvar komšija, a ne partija .
Novi Sad, 12.06.2021.”

Otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada potpisali su Ekološki front Novi Sad, Dunavac (Šodroš), Inicijativa građana ”Sačuvajmo Liman od betona”, Za zeleno Novo naselje, SAČUVAJMO PARK KOD MUZEJA VOJVODINE, Sveti Dunav, Udruženje rekreativnih ribolovaca “Šodroš-Dunavac”, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Pokret OŠFG, Udruženje za zaštitu šuma, Omladinski Centar CK13.

Na izborima za MZ Vučić i Vučević, rešavaju glasove kafom i čarapama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

157 Shares
157 Shares
Share via
Copy link