Magazin Srbija

Rijaliti Srbija: Vučević podneo krivične prijave protiv Vučića i Vulina

vucic-vucicevic-vulin

Velika čast da podnese krivičnu prijavu protiv predednika države i prvog čoveka u stranci, pripala je ponovo potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću. On je Republičkom javnom tužilaštvu podneo krivične prijave protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.

Vučević poručuje da se u prijavi nalaze navodi iz medija kojima su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dovodili u vezu sa klanom Veljka Belivuka. U prijavi se traži da nadležno tužilaštvo utvrdi sve činjenice i da “javnost dobije odgovor kakav zaslužuje”.

– Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni. Naveli smo sve medije koji su proteklih dana pisali. Ja verujem u pravosudni sistem naše države. Neka se utvrde sve činjenice. Neka tužilaštvo utvrdi ko je šta uradio – rekao je Vučević povodom šarade koju izvode.

Vučević je, dodaje, krivičnu prijavu koncipirao na osnovu informacija koje je čuo u medijima.

– O tome se mora raspravljati pred državnim sudskim organima. Mi smo naveli dokaze iz kojih smo definisali krivičnu prijavu, a to na koji će način ona biti definisana je na Tužilaštvu. Naveli smo KRIK, BIRN, Novu S, N1, jedan hrvatski portal i konferenciju Dragana Đilasa i sve ono što su oni pričali – dodaje Vučević.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ovaj potez je najavio u nedelju uveče, gostujući na RTS-u kada je rekao da će sam podneti krivičnu prijavu protiv sebe. Ipak, od ovog suludog plana je odustao. Pretpostavlja se da je naknadno shvatio da bi ga to, prema zakonu, u svakom slučaju odvelo iza rešetaka. Kako je predsednik Srbije objasnio gledateljstvu, na ovaj način će se utvrditi istina da li su on i Aleksandar Vulin sarađivali i viđali se sa Belivukom.

Ovo nije prvi put da Vučević podnosi krivičnu prijavu protiv svog stranačkog šefa. To je učinio i početkom decembra 2019. godine, kada je podneo prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, kako bi se utvrdila njihova umešanost u aferu “Jovanjica”. Krajem januara 2020. tužilaštvo je saopštila da braća Vučić nemaju nikakve veze sa domaćinstvo na kojem se uzgajala marihuana, piše 021.rs.

Vučić, najbolji student, ne zna da će u zatvor zbog lažnog prijavljivanja

generic vignette (DESK luftika.rs)
3.2K Shares
3.2K Shares
Share via
Copy link