Srbija Vesti

“Svi punoletni građani treba da prođu vojnu obuku, ali i oni koji su zagazili u 4. deceniju”

vucevic
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane republike Srbije i bivši gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoletni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su “zagazili u četvrtu deceniju”.

Vučević je za današnji (5. decembar) Blic kazao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

– Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo – rekao je ministar.

On je naglasio da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi građanima.

– Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, apsolutno da – rekao je Vučević.

Izvor: Beta

Zašto pripadnik Vojske Srbije salutira Dačićevoj cici: Ko je ovde skrenuo s puta?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

 • Sta ocekivati od radikala
  Rat pa rat
  Vojska
  To sto on “prica” to je civilma zastita
  A to sto mu je sin na “dobrovoljnom sluzenju vojnog roka” pa vec ima slike sa staresinama uozbiljite se. Daleko pa u Somboru…
  Ne studira, ne radi?

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link