Magazin Srbija

Nije kriva kiša što pada, kriva je vlast koja se samo samom sobom bavi

Bivši radnik Direkcije za izgradnju i razvoj Vranja, ugašene krajem 2016. godine, za katastrofalne poplave u vranjskom kraju krivi gradsku vlast. Na prvom mestu im zamera neodgovoran odnos prema stanju nasipa i rečnih korita.

– Gradska vlast na čelu sa Sektorom za vanredne situacije najodgovornija je za strašne poplave na teritoriji Grada Vranja, pa je krajnje ironično i neopravdano pozivati se na obilne padavine – smatra sagovornik InfoVranjskih.

Za loše stanje nasipa i rečnih korita na području Grada krivicu ne treba tražiti samo u obilnim padavinama, smatra naš sagovornik.

– Poslednjih godina znalo je da padne i do 70 litara kiše po metru kvadratnom za 36 do 48 sati, pa nismo imali ovakve poplave. To je posledica neodržavanja nasipa pored Morave i njenih pritoka tokom sušnijih razdoblja, pa je Sektor za vanredne situacije bio uljuljkan pitomim izgledom glavnog rečnog vodotoka i njegovih pritoka – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

SNS je poslednjih godina odredila personalni sastav Sektora za vanredne situacije.

– Tu su naprednjaci zaposlili sve živo iz svojih redova, sve što nisu mogli da zaposle na drugim segmentima lokalnog javnog sektora, a ti su ljudi, umesto da se bave svojim poslom, baš kao i odgovarajuće inspekcije, bili jedino primači plata – negoduje sagovornik InfoVranjskih.

Sagovornik portala na kraju pita «gde su sredstva koja je Grad Vranje izdvojio za sređivanje nasipa pored Južne Morave i drugih reka i uređenje i čišćenje rečnih korita»!?

Stara Planina: Poplavila reka Visočica, ljudi spasavaju i sebe i životinje (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link