Srbija Vesti

Ekonomski tigar vs poplava: Izlivene reke nose mostove i puteve, poplava opet „iznenadila“ nadležne

poplava Raska
Printscreen/Instagram/192.rs

Zbog kiše koja gotovo neprekidno pada 24 sata, vodostaj reka na teritoriji Novog Pazara drastično je porastao, dok se reka Jošanica i izlila, javio je Radio Sto plus.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naređenje da se pripadnici vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Kako se navodi u saopštenju iz Vučićevog kabineta, pripadnicima Vojske pridružiće se, po naredbi predsednika, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vučić je u stalnom kontaktu sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova, kao i sa predstavnicima lokalne samouprave.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode, navedeno je u saopštenju.

Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane grada Novog Pazara Ismail Dupljak rekao je za radio da je na teritoriji Novog Pazara tokom prethodne noći palo i do 100 litara po kvadratnom metru i da su problemi evidentirani u nekoliko naselja duž reke Jošanice, naročito u blizini gradskog stadiona.

– Građani u tim naseljima su se organizovali kako bi sprečili vodu da uđe u dvorišta i kuće. Mi smo poslali mašine i radimo na otklanjanju tih uskih grla koje izazivaju izlivanje vode – rekao je Dupljak.

Reka Raška izlila se na nekoliko lokacija u naseljima Postenje i Blaževo, a građanima se savetuje da se ne kreću u blizini nabujalih reka.

Nabujala reka odnela je deo metalne ograde sportskih terena u Šarampovu na ulasku u Prijepolje. Predsednik opštine Vladimir Babić kaže da je Lim još uvek u koritu te da nije izlio, međutim njegov vodostaj rapidno raste i sata u sat.

– Svakog sata vodostaj Lima raste za 15 centimetara. Voda stiže iz Crne Gore, jer su i kod njih bile velike padavine. Na svu sreću kiša je prestala da pada pa pratimo stanje na terenu – navodi Babić.

Poplava na aerodromu u Beogradu, letenje se ne preporučuje neplivačima (VIDEO)

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

16 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap