Magazin Vojvodina

„Brzi momci“ divljali kvadovima po Fruškoj gori i uništili trim stazu (FOTO, VIDEO)

Kvadovi fruška gora
Foto: Twitter / LaSangoma

Novosađani zaista imaju sreće što žive u podnožju Fruške gore, jer ova „pluća Vojvodine“ zaista predstavljaju pravi prirodni raj za izletnike i idealan način za beg od gradske vreve i zagađenja, ali i za hodočasnike koji bi želeli da posete neke od brojnih manastira.

Međutim, poslednjih godina sve je češće predmet devastacije, kako od strane bahatih investitora, koji, kako se čini, zidaju gde god im padne na pamet, tako i od strane bahatih pojedinaca koji divljaju svojim motornim vozilima kroz šumske staze, uništavajući sve što im se nađe na putu.

„Brzi momci“ preorali uređenu trim stazu kvadovima

Tako je jedna korisnica Tvitera objavila snimak sa jedne uređene trim staze u ovom Nacionalnom parku pod zaštitom države, koja je potpuno uništena nakon što su „brzi momci“ odlučili da se provozaju po snegu kvadovima kroz šumu.

Kako se stoji u opisu objavljenog snimka i fotografija, bahatom vožnjom su slomljeni ivičnjaci, a potpuno je razrovana podloga od peska i malča, pa staza sada praktično izgleda kao seoski kolski put.

Brojni sugrađani odlučili su da prokomentarišu ovu situaciju na društvenim mrežama, osuđujući bahatost vozača i tražeći da se vinovnici propisno kazne.

„Takvi su preuzeli državu, na Fruškoj gori radi ko šta hoće“

„I sada stotine šetača ne može da šeta jer im je lik napravio blato. Nažalost, takvi su preuzeli državu“, „Ovo je odličan primer našeg primitivizma i prostakluka. Dokaz da ne rade institucije. Sve ovo bi moglo da se dovede u red, velikim kaznama, ali jednako za sve. Ovako smo skroz propali, popravke nema“.

„A, na ulazu velika tabla na kojoj piše zabranjena vožnja kvadom po stazi, al džaba“, „Bilo bi lepo kad bi im se zabranio pristup Fruškoj gori , kad već ne znaju da se ponašaju“, „Na Glavici je sve prekriveno tragovima od kvadova“, „Đubrad nevaspitana“, „Da se buše gume“.

„Za ovo je jednostavna kazna iz dva dela: 1. Da plati (makar na rate) popravku staze; 2. Da dobije žuti prsluk i metlu, pa da bar godinu dana čisti oko svoje zgrade, omiljenog kafića, posla… To ‘poniženje’ bi bilo odlično za takve ljude“.

„Za bahatost i vandalizam treba stoki slomiti kvad! Jedino da se napravi neka manja kružna staza za te kvadove na obodu Fruške (da ne kažem da se zabrani). Ova nova trim staza je na Glavici inače?“, „Čemu se čudite kad odavno na Fruškoj gori radi ko šta hoce. Počevši od političara i njihovih debila koji grade i rade kako šta hoće na tzv. ‘Nacionalnom parku Fruška gora'“, pisali su revoltirani Novosađani.

„NP Fruška gora“ se setio da uskladi propise sa Uneskovim tek nakon gubitka nominacije

109 Shares
109 Shares
Share via
Copy link