Magazin Srbija

Znate li kako neko može da vozi sa preko 3 promila alkohola u krvi? Ni mi isto

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, tokom redovne kontrole saobraćaja, sinoć su otkrili dva prekršaja nasilničke vožnje koja su učinili vozači upravljajući automobilima u stanju potpune alkoholisanosti.

Policija je sinoć u Smederevskoj Palanci iz saobraćaja isključila šezdesetsedmogodišnjeg muškarca koji je automobilom „micubiši“ upravljao pod dejstvom 3,19 promila alkohola u organizmu.

U Mihajlovcu kod Smedereva, patrola saobraćajne policije zaustavila je dvadesetšestogodišnjeg muškarca za koga je alkotestiranjem utvrđeno da je vozio sa 2,01 promila alkohola u organizmu.

Nakon što je zaustavljen, ovaj vozač je vređao policijske službenike pa će protiv njega biti podneta i prekršajna prijava zbog vređanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Obojica vozača su zadržana do 12 sati, nakon čega će biti sprovedeni prekršajnom sudiji po skraćenom postupku, prenosi Telegraf.

Inače, teško pijanstvo je u granicama od 2. 5 do 3, 5 promila. U ovakvim slučajevima javlja se pospanost, agresivnost, teško disanje, povraćanje, nekontrolisano mokrenje…

Već iznad tri promila alkohola u krvi često se javlja nesvesno stanje. Pogotovo kod mlađih ljudi, ono može biti uvod u alkoholnu komu koja se neretko završava smrću.

Divljao na putu kod Rume sa 2,2 promila, izazvao težak udes pa pobegao, pronašla ga policajka van dužnosti!

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


43 Shares
Share via
Copy link