Magazin

Divljao na putu kod Rume sa 2,2 promila, izazvao težak udes pa pobegao, pronašla ga policajka van dužnosti!

Teška saobraćajna nesreća, ludački brza vožnja pod dejstvom alkohola i beg sa lica mesta. Ova dramatična priča, koja nam stiže iz Rume, ima srećan kraj, ali i jednog junaka, tačnije junakinju, policajku S. R, koja je u tom trenutku bila van dužnosti, ali dovoljno hrabra da svojim vozilom krene u potragu za vinovnikom stravičnog udesa.

Branislav Vasiljević našao se sa svojom saputnicom u takvoj situaciji da su milisekunde odlučivale o životu ili smrti. Kada se sa auto-puta isključivao ka Rumi, iz suprotnog smera naišao je automobil koji se, kako kaže, kretao velikom brzinom pravo na njega. Preživeo je, bez povreda, zahvaljujući brzim refleksima.

– Skrenuo sam prema Rumi i na kružnom toku ugledao čoveka, koji je išao 160 kilometara na sat i skrenuo u moju traku. Poginuo bih da nisam skrenuo desno, a on je udario u levu stranu mog automobila i pobegao – priča Branislav.

nesreca
Foto: Telegraf/privatna arhiva

Izašao je i pogledao olupinu svog vozila, a onda se kraj njega zaustavila žena spremna da pomogne. Bila je to S. R, koja se vraćala sa posla iz Beograda, policajka.

– Naišla je žena, vraćajući se sa posla iz Beograda, a ja nisam ni znao da je policajka u pitanju. Ja sam joj objasnio da je vozilo stalo na udaljenosti od oko 4 kilometra prema Šapcu, jer sam saznao da dalje nije mogao da vozi zbog probušene gume. Ona je krenula, kružila i našla ga je u njivama. Kad je došla, pozvala je saobraćajnu parolu i tako otkrila izvršioca dela koji je imao 2,2 promila alkohola u krvi i u zatvoru je – priča Vasiljević.

On nam je poslao i fotografije svog uništenog automobila. Čovek koji je gledao smrti u oči i koji je preživeo takav stres, može biti zahvalan sili koja ga je sačuvala u tom trenutku, ali posebnu zahvalnost ističe policajki koja je učinila veliku stvar da se počinilac ne izvuče.

To je velika profesionalna, moralna i, na kraju, hrabra i požrtvovana odluka jedne žene koja nije imala nikakvu obavezu da se upušta u takav podvig.

Nije poznavala Branislava, niti imala ikakav motiv da pomogne, osim onog ljudskog glasa savesti da se neznancu pomogne u nevolji, a koji je sam po sebi dovoljna satisfakcija za poštenog čoveka. Uspeh u ovoj akciji bio je i njena najveća nagrada, piše portal Telegraf.

Protesti u Nišu: Traži se maksimalna kazna za “maminog sina” koji je vozio audi smrti (VIDEO)

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Zatvor je pravo mesto za takve idiote, srecom nikog nije ubio, ali bi trebalo da bido bar 5-6 godina za pokusaj ubistva

113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link