Balkan Vesti

Georgievu do 2030. zabranjen ulaz u Crnu Goru: Vučić je najbolji Đukanovićev pajtos

Policijska uprava Herceg Novog zabranila je do 2030. godine pevači Vladi Georgievu ulaz u Crnu Goru, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović i izrazila nadu da će takva odluka biti ukinuta.

Kako se navodi, Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo je usvojilo žalbu kancelarije Tomanović, koja zastupa Georgieva, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu ulazak bio zabranjen, a onda je PU Herceg Novi Georgievu u ponovnom postupku ulazak zabranio na 10 godina.

Presedan u pravnoj praksi

“U međunarodnoj pravnoj praksi, oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporcionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima”, navodi advokatska kancelarija, a prenosi 021.

U saopštenju se izražava uverenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu.

Zgrožen sam mržnjom vlasti

Ja sam zgrožen neodustajanjem vlasti u odlasku da po svaku cenu iskaže svoju mržnju, koja je potpuno neosnovana i koja sadrži lažne optužbe. Optužiti mene da sam bezbednosno interesantna ličnost je, u najmanju ruku, skandal.

Nakon što su mi usvojili žalbu na prethodnu zabranu, odmah zatim su mi izdali novu zabranu, kako su rekli, do daljnjeg. Na sve to su izjavili da postoje, ipak, činjenice koje čvrsto ukazuju da sam ja bezbednosno interesantan, rekao je Vlado Georgiev u izjavi za Direktno.rs.

Upitan da li očekuje da se zabrana ukine kada se formira nova vlada, Georgiev odgovara:

– Svakako da očekujem. Mislim da će zabrana biti ukinuta sa dolaskom nove vlade koja će, nadam se, biti reprezent jedne normalnije Crne Gore gde se neće potencirati na montenegrinstvu – nekom novom pravcu u kojem je krenula prethodna vlast. To montenegrinstvo je, zapravo, šifra novog Crnogorca koji nema dobro raspoloženje prema Srbima, pravoslavlju, koji zagovara, tobož neku, sekularnu državu, sa ciljem da se kompletna istorija zaboravi i prebriše i prekroji. Jednostavno, kompletna agenda protiv Srba na teritoriji Crne Gore.

Narod je izašao na prethodne izbore i pokazao da ne želi montenegrinsku vlast, već da želi Njegoša i Svetog Savu i Svetog Vasilija i da je to nešto što je nepromenljivo. Ne možete Srbe pretvoriti u nešto što vi želite i zabraniti im da to budu, namećući ambijent i klimu da je neko kao takav nepoželjan.

Georgiev komentariše i opstrukcije iz Beograda na proces formiranja vlade u Crnoj Gori.

– Aleksandar Vučić je najbolji pajtos Mila Đukanovića i da apsolutno čini sve da pomogne da se ta Vlada ne formira, kako bi njegov pajtos opet nekako, na neki način, opet bio taj suvereni vladar te njegove montenegrinske Crne Gore, za koju Vučića nije ni najmanje briga, kao ni za taj narod koji dole živi – zaključuje Vlado Georgiev.

Vesiću zabranjen ulaz na Kosovo, jer predstavlja opasnost po bezbednost

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

295 Shares
295 Shares
Share via
Copy link