Srbija Vesti

Novi predsednik parlamenta je čovek koji je savladao tehniku lizanja šefovih opanaka

orlić 2
Printscreen

Vladimira Orlića znamo kao čoveka od koga ne možeš doći do reči, verbalnog nasilnika koji vređa svoje neistomišljenike, upada u reč sagovornicima i spreman je da potroši celu jednu emisiju na ličnu prezentaciju bez obzira što pored njega u studiju sedi još pet ljudi.

Zapravo je teško opisati ovog čoveka a služiti se isključivo pristojnim rečnikom pa je zato prilog koji je napravila Nova.rs idealno objašnjenje profila budućeg predsednika Skupštine Srbije. I zaista, Orlić sopstvenim ponašanjem najbolje kazuje ko je a nova u video izdavaja „izbor najsramotnijih i najbahatijih Orlićevih javnih nastupa“.

Ovaj video možete pogledati na stranici portala Nova.rs a  mi vam prenosimo samo nekoliko snimaka sa Orlovićevih gostovanja  tv emisijama.

A ovako izgleda duel Orlića i Miroslava Aleksića iz Narodne stranke u jutarnjem programu RTS:

Uverimo se u parlamentarni i debatni kapacitet novog predsednika Skupštine Srbije dok polemiše sa budućim poslanikom iz opozicije, Aleksandrom Jovanovićem Ćutom:

Naravno, na samom kraju, kao puslicu podsetićemo vas na legendarnu konferenciju za medije na kojoj nema nijednog novinara a koju drži, Orlič lično.

Inače, kako prenosi Nova, Orlić je u političkoj javnosti već dugo poznat kao neko ko ne poštuje sagovornike i prekida voditelje, na konferencijama razgovara sam sa sobom, i vređa se kada mu to kažu. Takav čovek danas postaje slika i prilika Skupštine Srbije.

Kroz godine rada, vike i vređanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom Vladimir Orlić je skupio impozantan „leksikon“ svojih javnih nastupa. U svakom je vikao, prekidao, vređao, neretko izgovarao rečenice na margini istine, i usled „dobrog vladanja“ dobio poziciju i većinu glasova da upravo on bude predsednik Skupštine.

Pored kolega ili konkurencije iz opozicije, Orlić se nije libio da napada i novinare. Primera radi, svojevremeno je na Tviteru napisao da „tajkunski ‘mediji’ i njihovi saučesnici, koji služe jedino tome da besomučno vode hajku kroz bedne pokušaje da kriminalizuju i oklevetaju jednu porodicu – sad „zapomažu iz jame koju su drugima kopali“.

Na ovaj njegov tvit odgovorila je urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić i poručila mu da „neće nikoga gurati u jame“.
„Nećete Vi nikoga gurati u jame. Vidi se da imate želju, ali nemate snagu“, navela je ona na Tviteru.

Nakon više napada u medijima, Orlić se oglašavao i preko društvenih mreža. Nakon što je predložen na sednici SNS za predsednika Skupštine, oglasili su se Radomir Lazović iz „Ne davimo Beograd“, i Dragana Rakić iz Demokratske stranke.

-Neko ko je dokazano radio na ubijanju dijaloga, sada će da vodi Skupštinu. Predsedavajući mora biti neko ko će biti u stanju da omogući da se čuje priča svakoga od nas. Njegovo ponašanje dokazuje suprotno, što smo mnogo puta imali priliku da vidimo. Nije dozvoljavao ljudima da govore, rekao je Lazović za  portal Nova.

-Vladimir Orlić je najbolji reprezent svega onog nakaradnog što predstavlja SNS, on nastupa sa pozicije moći, bahat je, agresivan u komunikaciji, latentno preti političkim neistomišljenicima, laže, spinuje, vređa svoje sagovornike, osion i arogantan prema prema svima, a jedino beskrajno ponizan pred Vučićem. Dakle, idealan kandidat za predsednika skupštine neke neslobodne i nedemokratske države. Zastrašujuće je što je ta država upravo današnja Srbija, rekla je Rakić iz DS-a za Nova.rs.

Bude li Orlić izabran za predsednika Skupštine, gotovo je nemoguće zamisliti da Parlament nakon toga postane mesto dijaloga i demokratije.
-Biće ovo mučno za gledati, zaključuje autor teksta na portalu Nova.

Inače, Orlić je rođen je u Beogradu a osnovnu školi završio je u Obrenovcu. U njegovom obrazovanju, prema pisanju Danasa,  slede: Matematička gimnazija i Elektrotehnički fakultet u Beogradu, gde je na Smeru za telekomunikacije 2011. stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i računarstva.

Član SNS je od 2008. i u stranci, kako samo kaže, uglavnom je zadužen za poslove koji se tiču informisanja, medija i organizacije.
Više puta biran je za predsednika Saveta za informisanje Opštinskog odbora SNS na Čukarici, Gradskog odbora SNS Beograd i u višim organima stranke.

Od 2014. ima i iskustvo narodnog poslanika u republičkom parlamentu u tri saziva.

Kao “ekstra” angažman u zvaničnoj biografiji Vladimira Orlića navodi se da je “završio obuku i edukaciju u Klasi slušalaca za rezervne oficire Vojske Srbije 2010. i stekao čin rezervnog potporučnika VS, kao i da je član Udruženja pisaca „Poeta“ na Čukarici.

Krajem 2021. izabran je za potpredsednika SNS. U medijima bije ga glas da se na vlasti osilio – podiže ton na novinare i proziva medije. Početkom ove izborne godine navodno je bio i u “kombinaciji” za novog direktora EPS-a.

Vladimir Orlić izbran je za naprednjačkog kandidata za predsednika parlamenta, na predlog predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

I za kraj, pogledajmo i blamažu sa praznom salom u kojoj se Orlić obraća stolicama. Naprednjaci su kasnije demantovali da nije bilo nijednog novinara ustvrsivši da ih je bilo četiri. Mi pogledajmo video.

Izvor: Nova.rs

Opozicija zahteva da MUP sasluša Orlića i direktora Pošte zbog falsifikovanih poziva na glasanje

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

70 Shares
Share via
Copy link