Magazin Srbija

Opozicija zahteva da MUP sasluša Orlića i direktora Pošte zbog falsifikovanih poziva na glasanje

Foto: ssp.rs

Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije, koju na izborima predvodi Marinika Tepić, zahteva od MUP-a i Tužilaštva da saslušaju Vladimira Orlića, poslanika SNS-a u Skupštini Srbije i Zorana Đorđevića, direktora Pošte Srbije.

Oni su se pozvali na izjavu Vladimira Orlića da su fantomski pozivi koji su na imena nepostojećih stanara dostavljeni širom Srbije, falsifikat.

– Apsolutno je jasno da falsifikovanje poziva za izbore ozbiljno krivično delo koje narušava regularnost izbornog procesa. S obzirom da je svakome jasno da
Đilas i Jeremić nemaju nikakve veze sa ovim činom neophodno je utvrditi ko je pozive falsifikovao i u dogovoru sa direktorom Pošta Srbije poslao na lažne adrese – piše u saopštenju.

Zbog toga, kako kažu, lista Marinika Tepić Ujedinjeni za pobedu Srbije zahteva od MUP- a i tužilaštva da odmah saslušaju Vladimira Orlića i Zorana Đorđevića,
direktora Pošte Srbije koja je distribuirala falsifikovane lažne pozive.

Dodali su i da će na sednici Republičke izborne komisije predstavnik njihove  liste zahtevati da RIK reaguje, donese odluku po tom pitanju i saopšti je javnosti u što kraćem roku.

Vučić: Sam ću otići sa vlasti, neće me pobediti, fantomski glasovi su glupost

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

49 Shares
Share via
Copy link