Srbija Vesti

Epilog jučerašnjeg blama: Jeremiću “smrdi iz usta”, a Vučić je nezapamćeni primitivac

vladimir gajić slika
Printscreen

Srbija je doživela novu sramotu kada je juče došlo do verbalnog, a umalo i do fizičkog sukoba između vrha Narodne stranke i predsednika Aleksandra Vučića. Vuk Jeremić, Vladimir Gajić i još dvojica članova Narodne pojavili su se na vratima Predsedništva na Andrićevom vencu isprovocirani zbog reči predsednika Srbije, izgovorene dan ranije, kada ih je pozvao „da dođu i pokušaju da ga linčuju“.

Dan nakon incidenta, u jutarnjem programu TV NOVA S gostovao je upravo advokat Vladimir Gajić, jedan od vinovnika jučerašnje sramote. On je pokušao da objasni šta se to tačno događalo u hodniku Predsedništva.

– Mi juče nismo išli da se tučemo sa predsednikom. Vodili smo računa da obezbeđenje ne pomisli da smo agresivni prema njemu, ali verbalni sukob je bio velikog intenziteta, bilo je vrlo napeto i zbog toga smo imali osećaj da bi moglo doći do opšte tuče.

Hteli smo da dođemo i da ga pitamo da li je moguće da on u toj meri degradira instituciju šefa države i da se tako ophodi prema građanima, opoziciji i svojim političkim protivnicima. Zamislite koliko je to bizarno kad predsednik preti i izaziva opoziciju na dvoboj, odnosno kad ljudi vide kakvu neuravnoteženu osobu Srbija ima na čelu države – rekao je Gajić.

Niko nije znao da planiraju posetu, što je iznenadilo i samog Vučića, a Gajić je imao i reči hvale za pripadnike Kobri.

– Bilo je najvažnije to što smo uspeli da sakrijemo informaciju da ćemo se pojaviti sutra u Predsedništvu. To je bila ključna stvar. Mi smo ušli na službeni ulaz, koji je inače predviđen za građane i niko za tu posetu nije znao. Nakon što su nas pripadnici obezbeđenja legitimisali, oni su obavestili predsednika da smo mi došli na njegov poziv. Oni su nas pitali zašto smo došli i da li imamo zakazano, a mi smo odgovorili da nas je Vučić pozvao poimence. Tu smo nas četvorica od petorice prozvanih i oni su krajnje profesionalno postupili – kazao je Gajić.

Onda se pojavio i sam Aleksandar Vučić “vidno iznerviran”, a po rečima advokata Gajića odmah je započeo sa vikom i “kafanskim vređanjem”.

– On se lično pojavio i bio je vidno iznerviran. Predsednik je izleteo kroz jedan hodnik u prizemlju, prošao kroz bezbednosna vrata. Tu je ostao zajedno sa nama i dva pripadnika svog obezbeđenja koji su imali mesta da stanu u taj antre. Bilo je iza još nekoliko njih. On se uneo Vuku Jeremiću u lice i počeo sa vređanjem, psovanjem. Bio je to jedan vrlo oštar verbalni duel.

Vučić se ponašao u skladu sa svojim nevaspitanjem, Jeremić mu nije uputio nijednu ružnu reč. Mi ostali smo pokušavali da mu se obratimo, ja sam dva puta pokušao da mu skrenem pažnju da nema smisla da tako razgovaramo. Međutim, on je nastavio sa kafanskim vređanjem. U nekoj kafani kad muškarci započnu sa takvim vređanjem iza toga sledi opšta tuča – opisao je Vladimir Gajić.

Vučić nije skrivao svoje pubertetske nagone te je u istom maniru birao i reči.

– U jednom trenutku je jedan od pripadnika njegovog obezbeđenja rekao Vučiću: ‘Predsedniče, odmaknite se malo od čoveka’. Na to on je rekao Vuku Jeremiću da mu smrdi iz usta, a on mu je odgovorio da ja baraba nevaspitana. Mi nikad nismo imali takvog primitivca na vlasti. Taj sukob je trajao nekoliko minuta, bilo je vrlo napeto i imali smo osećaj da će doći do neke opšte tuče – objasnio je Gajić dodavši da je nakon toga Vučić rekao da “ne želi više da razgovara sa njim (Jeremićem), okrenuvši se i odlazeći iz hodnika.

– Jeremić mu je rekao: ‘Gde bežiš, izdajniče’. To ga je iznervirao, pa se vratio. Onda je nastavio sukob sa Miroslavom Aleksićem, potpredsednikom Narodne stranke. Aleksić mu je rekao da neće ni on, kao ni njegov brat, izbeći odgovornost za Jovanjicu – hronološki je opisao Gajić, a zatim zaključio šta to Vučiću nedostaje da bi bio dostojanstven predsednik države.

– Mi njega tretiramo kao sve radikale, odnosno kao najobičnije kukavice. On je samo na priči važan i hrabar. Prvo, predsednik države uopšte ne bi trebao da ima te osobine. Nismo mi u ratu pa da je potrebno da šef države bude hrabar. Trebalo bi da bude pametan, racionalan i odgovoran, a to su sve osobine koje on nema – ispričao je advokat i član Narodne stranke Vladimir Gajić.

Jutarnja šorka kod Vučića ili kako su Kobre sprečile Jeremića da fasuje od predsednika

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

361 Shares
361 Shares
Share via
Copy link