Koronavirus

Vladika Grigorije: Vakcina je napravljena da nas spasi, a ne da nas ubije

vladika-grigorije
FOTO: DW/Screenshot

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić pozvao je ljude da se ujedine u borbi protiv virusa korona i da se vakcinišu.

On je na svom Instagram profilu objavio video snimak u kom objašnjava zbog čega je odlučio da se vakciniše i zašto je važno da to i ostale urade.

– Želim da živim i da budem u društvu ljudi, a pre svega imam poverenje kad je u pitanju činjenica da vakcina nije napravljena da nas ubije, već da nas spase – poručio je Grigorije, napominjući da zna da postoji “ogroman broj onih koji se plaše, podozrevaju i smatraju da su ugroženi vakcinacijom”.

– Mi smo, uz punu odgovornost i sa svešću da nismo stručnjaci iz te oblasti, pozvali sve ljude da se vakcinišu, jer trenutno, a to je bilo saborno mišljenje svih episkopa kao i vladike ruskog Marka – ne postoji bolje rešenje u suzbijanju virusa nego što je vakcina – istakao je Grigorije.

Vladika je objasnio i kako je došlo do ovog apela.

– Dan uoči održavanja konferencije, jedan izvanredan sveštenik Antiohijske pravoslavne crkve, koji je inače i lekar, predložio da se napravi apel koji bi se odnosio na sve ono što se u ovom momentu događa oko nas. Reč je o pozivu za koji znamo da nosi određene nedoumice – da se ljudi u svojim najbližim zdravstvenim centrima vakcinišu – objasnio je Grigorije.

Podsetimo, juče je Pravoslavna episkopska konferencija u Nemačkoj pozvala vernike da se vakcinišu i time spreče dalje širenje epidemije koronavirusa.

U saopštenju Eparhije diseldorfske navodi se da su potpuno svesni svoje odgovornosti pred Bogom i vernicima i da ih pozvaju i mole da se vakcinišu.

Vladika Grigorije: U bolnicama nema peškira, a za Hram Svetog Save dajemo milijardu

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Danas svako ima sopstveno mišljenje, od spremačice, preko popa do stručnjaka iz određene oblasti. U korumpiranom društvu, sumnjam i u stručnjake, a spremačice i popove ne pitam za stvari u koje se ne razumeju.

OGLAS

744 Shares
744 Shares
Share via
Copy link