Magazin

Kako je vladika Atanasije završio tek u 4. redu na sahrani patrijarha Irineja

Osvedočeni kritičar lika i dela Aleksandra Vučića, penzionisani episkop Atanasije Jevtić, osetio je gnev “predsednika života i smrti” u Srbiji i za svoje javne istupe protiv njega snosio posledice.

Nakon što je vladika Atanasije izjavio da je Vučić obično “laprdalo, lažov i kukavica, kojem ništa ne veruje“, nalazi se na stalnom udaru SNS-ove botovske mašinerije.

Podsećamo, povod za ovakvu izjavu je bilo nezadovoljstvo zbog dodeljivanja ordena Svetoga Save predsedniku na proslavi osam vekova autokefalnosti SPC.

On je tada istakao da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC i u znak protesta Irineju vratio je panagiju koju mu je patrijarh kao i svim episkopima dodelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve, piše Direktno.

– Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu reč, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek ide nek priča te priča u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovek koji ni u šta ne veruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju sveta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su u stanju da pokrenu mase – govorio je Atanasije Jevtić.

Vučić mu to nije zaboravio. Iako mu je bilo mesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsednik nije hteo da Atanasija Jevtića gleda dok drži “besedu”…

– Ako on ne veruje neka ostavi svoju neveru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovde napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam. Ne samo izdaju i predaju potpunu. ’Nije naše sve na Kosovu’, kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže – bio je oštar vladika.

Kazna je stigla u nedelju sa četvrtim redom…

Predsedniče, skinite masku da vas bolje vidimo

OGLAS

PARTNERI SAJTA


135 Shares
135 Shares
Share via
Copy link