Magazin

Vlada donela odluku, ograničava se proizvodnja rakije na 20 litara godišnje za fizička lica

pecenje-rakije

Alkoholna pića, rakije i likere u FBiH zbog članstva u EU će moći da proizvode i prodaju samo pravna i fizička lica koja su upisana u registar proizvođača.

Tako se, naime, predviđa prednacrtom zakona o jakim alkoholnim pićima.

Tim prednacrtom se predviđa i da obavezu upisa u registar ima i onaj proizvođač koji jako alkoholno piće proizvodi za vlastite potrebe i to ako proizvedena količina prelazi 20 litara čistog alkoholnog pića tokom godine, piše portal Klix.

Proizvođač jakih alkoholnih pića upisuje se u registar ako ispunjava uslove u pogledu objekata, prostorija, opreme i uređaja, kao i u pogledu stručnog kadra, izuzev proizvođača koji se bave proizvodnjom za vlastite potrebe.

U zakonu, koji je napravljen po uzoru na Hrvatsku, predviđene su i kazne, koje se kreću od 1.000 (511 evra) do 9.000 konvertibilnih maraka (4.600 evra), u zavisnosti od prekršaja.

Vruća rakija: Šumadijski čaj pred kojim pada svaka bolest

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Zar ste i vi spali na to da stavljate ovakve mamac-naslove?! Iako vrlo dobro znam da naša vlada ovo ni u ludilu ne bi uradila u predizbornim mesecima, ušla sam na tekst, baš zato što to nije objavio bilo ko…

OGLAS

31.3K Shares
31.3K Shares
Share via
Copy link