Lifestyle Magazin

U školi su je mrzeli jer je dolazila u Rols Rojsu, danas miljenik žena od nje traži džeparac (FOTO,VIDEO)

Viktorija Bekam

Kada se Dejvid Bekam pojavio u Dohi svi su pali u nesvest ali je pravo pitanje da li  više histerije izaziva njegova žena, Viktorija koju je svet upoznao kao jednu od Spajs Grlsica, da bi je danas znali kao uspešnu modnu kreatorku.

Bila je buržujka koju su deca mrzela

Priča o Viktoriji Bekam zanimljiva je i bez fudbalskog prvenstva, zbog mode koju stvara, a koja odiše posebnom britanskom jednostavnošću i šikom, ali i zbog njene pred-modne karijere. Poznatoj pevačici iz devedesetih godina prošlog veka mnogo su predviđali neuspeh kada je obelodanila da će se oprobati u svetu mode: ljudi će vam oprostiti sve osim uspeha.

Viktorija Adams rođena je 17. aprila 1974. godine u dobrostojećoj, građanskoj, porodici. Otac joj je bio inženjer elektronike, koji je sjajno zarađivao i svojoj porodici pružio sve.

Ali Viktorija je bila veoma nesrećno dete koje je, današnjim rečnikom rečeno, u školi bilo izloženo mobingu. Zbog svega toga je bežala u neki svoj svet, svet kreacija, kod kuće postavljala predstave, za njih osmišljavala kostime, eksperimentisala s frizurama, pevala, slikala se…. U jednom trenutku rekla je roditeljima da želi da bude pevačica, i to nakon što je gledala film “Glory”.

Roditelji se nisu zgrozili na tu ideju, već su je podržali i upisali u čuvenu pozorišnu školu Jason, nakon čega je nastavila učenje u Laine Theatre Arts.

Nije se baš proslavila kao pevačica

Njena prva grupa zvala se Persuasion, ali audicija na kojoj se pojavila 1994. promenila je sve. Postala je član grupe Spice Girls, a nakon velikog uspeha, već s prvim hitom “Wannabe”, Spajsice postaju ne samo najpopularnije Britanke nego im se klanja ceo svet.

Ta iznenadna slava bila je slatka osveta devojčice koju su u školi zvali “sivi miš” i mrzeli je jer ju je dovozio vozač u Rols Rojsu. I zato se ona i danas (potajno) ponosi nadimkom Poš Spajs koji su joj u doba najveće slave, upravo zbog porekla, nadenuli britanski tabloidi.

Ali, naglo kako je i buknula, slava Spajsica počela je da se gasiti, a Viktorija solo karijerom, koju je započela 2000. godine, nije stigla ni blizu sličnog uspeha. I baš tada, s prvim razočarenjima u muzici, počinje njena modna priča, prvo kao vrlo uspešnog modela.

U prvoj godini je kao dizajnerka zaradila 100 miliona dolara

Prva ju je za svoju kolekciju 2000. angažovala Maria Gračvogel, i bio je to velik uspeh na Londonskoj nedelji mode, za kojim su usledile ponude mnogih drugih kreatora.

Viktorija je nosila modne revije, snimala kampanje, neko vreme je čak bila ambasadorka modne kuće Dolče i Gabana, da bi 2003. godine učestvovala u reklamnoj kampanji američkog brenda Rocawear.

 

Kroz sve te poslove sazrevala je njena ideja da lansira sopstvenu kolekciju. Prva je bila isključivo od džinsa, mala kolekcije VB Rocks, pod patronatom brenda Rock & Republic.

Ta prva njena kolekcija sastojala od skupih premium farmerica, koje su se prodavale po (tada neverovatnih) 300 dolara. I naravno, sve su bile rasprodae u rekordnom roku, jer su Amerikanke kroz taj džins lovile britanski šarm, nadajući se da uz njega u paketu dolazi i spektakularni fudbaler.

Mnogi su unapred, i na neviđeno, stavljali veliki upitnik nad modnim kreacijama žene koja nema modno obrazovanje, zamerali joj da zbog svog bogatstva oduzima prostor mladim i talentovanim, školovanim dizajnerima, govorili kako svoju odeću prodaje samo zbog slave svoga muža.

Ali, rezultati prodaje govorili su nešto sasvim drugo: u prvoj godini Viktorija Bekam je zaradila 100 miliona dolara, a po nekim podacima do početka 2008. taj je iznos i udvostručila, tako da je u domaćinstvu Dejvid mogao da sada dođe kod nje po džeparac.

Brak koji traje već 25 godine

Kad smo kod Bekama, bila je to 1997. godina. Jedan je slavni fudbaler jedva nabavio broj tada još slavnije članice grupe Spajs Grls.

Dejvid je Viktoriju ugledao na televiziji i bila je to ljubav na prvi pogled, već je tada saigračima rekao kako će baš on jednog dana oženiti najprivlačniju Spajsicu. I zato nije ni čudno da je u strahu da ne izgubi njen broj telefona, a bilo je to pre vremena društvenih mreža u kojem su nam gotovo svi dostupni na klik mišem, najvažniji podatak zapisao na avionsku kartu. Legenda kaže da Dejvid Bekam još uvek čuva tu kartu i taj broj.

I tom braku fudbalera i pevačice mnogi su predviđali kratak rok trajanja, ali iza Viktorije i Bekama danas su 25 godina braka i četvoro dece – sinovi: Bruklin, Romeo i Kruz, kao i najmlađa i mezimica porodice – ćerka Harper.

Kao i u svakoj drugoj, bilo je i u njihovoj priči svega, ali ostali su zajedno, a sudeći po načinu na koji su prošlo leto proslavili godišnjicu, ali i načinu na koji funkcionišu, očigledno im veza spada među najstabilnije u svetu bogatih i slavnih.

Izvor: stil.kurir.rs

Zašto je Bekamov poljubac sa ćerkicom u usta javnosti opasniji od pijanog oca koji meće ćerku da mu sedi u krilu?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

35 Shares
Share via
Copy link