Magazin

Brak u 10 sekundi kroz urnebesni snimak supružnika pre lomljenja česnice

Božićna_trpeza
Foto: Micki

Lomljenje česnice jedan je od najdražih prazničnih trenutaka u kojem uživaju svi članovi okupljene porodice prilikom božićnog ručka. Mnoge familije nemaju tu sreću da ove blagdane provode zajedno, već se sve više ovakvi običaji praktikuju online ili se jednostavno snimaju kako bi se poslali voljenima koji su bili sprečeni da prisustvuju iz raznoraznih razloga.

Jedan takav trenutak zabeležen je kamerom, a nasmejao je mnoge na društvenim mrežama.

Stariji bračni par uredio je božićnu trpezu i spremao se za početak intimne ceremonije. Gospodin je uključio kameru, a gospođa je izgovarala Oče naš da bi molitvu naglo prekinula kada je videla supruga koji se nije propisno obukao.

– Uvuci tu košulju, sve ispalo. Jel se snima…? Isključi, pa ćemo posle – izgovara žena sa video snimka, da bi joj suprug, koji očigledno nije ljubitelj slikanja, uzvratio sa nekoliko šablonskih psovki koje se često mogu čuti u našem narodu.

Mnogi od nas se trude da pronađu unutrašnji mir i dozvole svojoj duši i umu da tokom svetih dana osete one lepe hrišćanske vrline, ali je naša ljudska priroda najčešće jača od takve uzvišene namere.

Mnogi su snimak prokomentarisali rečima da ih ovaj simpatičan par podseća upravo na njihove roditelje.

Nažalost, tužna slika nameće se i u ovom šaljivom klipu zbog nemogućnosti jedne porodice da makar ove praznične dane provede skupa u miru i sreći. Mnogima su najmiliji otišli “preko grane”, mnogi mladi su iz manjih otišli u veće gradove, svi jurimo i žurimo u besmislenim namerama ne shvatajući da je najveća sreća upravo to zajedničko vreme i trenui koje provodimo sa onima koje istinski volimo.

Sve češće se može čuti kako vreme “leti” kao na fabričkoj traci. Naši životi u toku jedne godine pretvorili su se u par sekvenci stresnih i blaženih situacija i ova pandemija je najbolji dokaz za to, jer je prošlo gotovo dve godine od “novog početka”.

Mnogi svaki dan izgube nekoga zbog koga im srce zaigra, a onda je jedina želja da tu osobu možemo ponovo zagrliti. Imajte to na umu svaki put kada vagate možete li i hoćete li provesti praznike sa svojim roditeljima, braćom, sestrama i drugima koje volite.

10 najsmešnijih božićnih SMS poruka

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

217 Shares
217 Shares
Share via
Copy link