Srbija

Zdravstvo u kolapsu: Veštačko koleno može, ali za 8 godina

institut-banjica
Foto: D. Jevremović/Politika.rs

Pacijenti bolnice Banjica će na operaciju ugradnje veštačkog kolena čekati 8 i više godina, rekao je dr. Danijel Raspopović, iz Odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde.

On je u dopisu medijima upozorio da je zdravstveni sistem u kolapsu.

– Bolnica u Čačku više nema dovoljno ortopedskih hirurga već  im se šalje ispomoć iz KCS i Bolnice „Banjica“. Po dva ortopeda iz Beograda će od srede u smenama od sedam dana morati da rade u Čačku. To će dodatno usporiti rad ortopedije u Beogradu gde je broj pacijenata na listama čekanja u bolnici Banjica, sa više od 12 hiljada u julu prošle godine, porastao na preko 20 hiljada – rekao je on.

Dodao je da pompezna otvaranja nedovršenih bolnica služe samo da se sakrije očajna situacija sa kojom se svakodnevno suočavaju zdravstveni radnici i pacijenti kojima je pomoć neophodna.

– Umesto slikanja ispred operacionih blokova u kojima nema ko da radi potrebno je efikasnije iskoristiti ljudske i bolničke kapacitete kako bi se skratilo čekanje na hirurške intervencije i pomoglo ljudima – poručio je dr Raspopović i pozvao na smenu režima “koji je u ruke Zlatibora Lončara predao zdravlje svih naših građana koji i na najjednostavnije intervencije čekaju nerazumno dugo”.

Lečenje dece SMS porukama, liste čekanja, redovi i ostale sramote srpskog zdravstva

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
160 Shares
160 Shares
Share via
Copy link