Srbija Vesti

Blagoslovena misionarka Vendi zakazala promociju knjige u crkvi, a vernici je oterali

vendi-porfirije
Foto: Privatna arhiva

Pevačica Vesna Vukelić Vendi zakazala je promociju svoje prve knjige u parohijskom domu Crkve Svetog Arhangela Gavrila, zbog čega je pokrenuta polemika na društvenim mrežama.

Naime, kraljica skandala, vašara i rijalitija Farma, zakazala je promociju svoje prve knjige „Misterija crne žene“ u parohijskom domu Crkve Svetog Arhangela Gavrila u Beogradu, ali je pod pritiskom vernika ovaj događaj, na kraju, otkazan.

Promocija je bila zakazana za 17. novembra u 18 sati, a evo šta kaže Vukelićeva nakon otkazivanja promocije.

– Informaciju da mi se ovo otkazuje sam dobila juče. Spoljašni pritisak je bio veliki na crkvu, ko je to radio ja ne znam, ali uspeli su da otkažu događaj. Knjiga je pisana pod blagoslovom duhovnika i normalno je bilo da se krene od crkve, od njih sam dobila dozvolu, tu stalno idem.

Promocije će svakako biti, ali u nekom drugom objektu u Beogradu, biće posle i u drugim gradovima – rekla je Vendi za Republiku i dodala da je knjiga koju je napisala istinit roman, njena autobiografija.

– Tema romana je sudar dobra i zla, odnosno sudar magije i pravoslavlja koji ne mogu nikad da se sudare, ali kada živimo decenijama u komunizmu (deo romana opisuje događaje iz 80 i neke godine), većinski deo zapravo dolazi iz tog perioda. Pisan je prvo u sadašnjosti, pa odlazi u prošlost, pa se vraća u sadašnjost.

– Kad se desi da komunizam kao bezboštvo, kao ateizam učini svoje da se ljudi više ne ocrkvenjuju, da ne slave slave, da se ne krste, onda magija lako ruši porodice. Tako je i ovo veštičje društvo o kome pričam u romanu, a zove se „savet za bezbednost“ ironično rečeno, zabranilo da se promocija moje knjige održi na ovom mestu.

U romanu sam pričala istinitu priču kako je prva veštica grada Beograda živela na mom spratu i mene kidnapovala u petoj godini života. Izvukla me je iz lifta i uvela kod sebe, a šta se sve dalje dešavalo, kakve su se borbe vodile, stoji u knjizi – rekla je Vendi a prenosi Blic.

Podsetimo, Vendi je objavila knjigu pod nazivom „Misterija crne žene“. Tim povodom se pevačica susrela sa Patrijahom srpskim Portfirijem, te mu je poklonila primerak svoje knjige sa posvetom.

Vendi je otkrila kako je Patrijarh reagovao na njen roman.

– Danas sam njegovoj svetosti Patrijarhu srpskom Portfiriju uručila knjigu „Misterija crne žene“ i on je primio oduševljeno i rekao je da će da je pročita i da mu se sviđa kako izgledaju korice. Naravno, tek kad bude pročitao će imati komentar i verujuem da će tada da nastane euforija jer se on trudi. I ja sam od njega dobila blagoslov da misionarim. To je jako važna reč, to znači propovdati veru, širiti veru – rekla je tim povodom Vendi.

Šta je još Porfirije rekao, ne znamo.

Vendi poklonila knjigu patrijarhu Porfiriju, budućim generacijama za analizu našeg ‘zlatnog doba’

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

218 Shares
218 Shares
Share via
Copy link