Magazin

Vedrana Rudan se “sprdala” sa nevakcinisanima koji mole za vazduh kad dobiju koronu

vedrana-rudan-blog
FOTO: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Nakon što je hrvatski predsednik Zoran Milanović tokom posete Vatikanu lokdaun za nevakcinisane u Austriji uporedio sa fašizmom, književnica i blogerka Vedrana Rudan objavila je tekst “Zoki, jaaaaviii se!” u kom Milanovića naziva laprdalom kom ne nedostaje inspiracije ni izvan zemlje, ali da se ovog puta okliznuo o bananu.

Milanović koji na svaku “provokaciju” reagira u roku od nekoliko minuta, sada šuti – piše Vedrana na svom blogu.

“Kao i svaki kauboj bez pištolja i jebač bez kurca brzo je shvatio da se može bosti samo sa bezrogom stokom sitnog zuba. Zato naš heroj nikada neće ponoviti da je austrijska borba protiv korone “fašizam”. Ili hoće? Nije on usraša sa Bleiburga? Ma, javit će se on. Reći će on nama: Novinaru su krivi. Citirao sam Papu.”

Ovaj tekst nije, kako smo navikli, izazvao oduševljenje brojnih Vedraninih čitalaca, štaviše izazvao je veliki revolt onih koji ne žele da prime vakcinu a za koje je Vedrana napisala da kad im korona zakuca na vrata, krkljajući preklinju lekare za malo kiseonika i još malo kiseonika i još malo…pitajući se (više retorički) postoji li ikakva veza između “ustaša” na Bleiburgu, hrvatskih antivaksera i Milanovića.

Reakcije su brojne; među njima je veliki broj onih koji smatraju da je Vedrana plaćena da širi propagandu.

Razočarenje i ružno sprdanje sa bolesnima…zraka, zraka.. Sramite se. Mislite ako ste primili tri vakcine da nećete možda doći u situaciju da vapite isto zraka… zraka… Onda zovite Bilija nek Vam gura zrak sa još jednom vakcinom. Brišem Vas.

Vedranice, sretno Vam bilo sa svim dozama koje ste si odlučili upucati. Djelujete dosta nervozno za netkoga tko je sada siguran. Dajte si mira, svatko će za sebe donijeti odluku. Milanović bi Vam trebao biti najmanja briga.

 

Ovaj Vedranin tekst i brojni komentari na njega samo dokazuju da je pitanje vakcinacije i svako iznošenje mišljenja koje se bazira na osudi tuđe slobodne volje postalo osinje gnezdo iz kog izađeš izujedan, otečen ili “mrtav”.

Vedrana Rudan svom sinu: Ti si balavac od 50 koji jedva čeka da mu majka crkne da se useli

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

91 Shares
Share via
Copy link