Magazin Srbija

Srpske vaspitačice naterane da farbaju ogradu na 30°C, samo jedna čuvala svu decu iz vrtića

vrtic-lane-vinca
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U vrtiću „Lane“ u Vinči vaspitačice su farbale ogradu na plus 30 stepeni. Za to vreme decu je čuvala samo jedna vaspitačica. Na ovu radnu akciju su ih naterali, kako kažu, „oni gore“.

Kako su javili čitaoci portalu Nova.rs, akcija je trajala nekoliko dana, po najvećoj vrućini.

vrtic-lane-vinca-2
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Reporter Nova.rs nije zatekao radove ali je osetio miris sveže farbe – ograda blista u novim bojama.

Ušli su u vrtić, i zatekli zaposlene koje su im u neformalnom razgovoru potvrdile da su i same proteklih dana farbale ogradu.

„Hvala Bogu da neko čuje za ovaj bezborazluk. Radimo sve što nam kažu“, rekla je jedna od zaposlenih, koja ih je potom uputila kod direktorke vrtića.

Došli su do kancelarije u kojoj su zatekli sekretaricu direktorke. Ljubazno je konstatovala da ne daje nikakve informacije i uputila ih da se u vezi sa ovim slučajem obrate Upravi opštine Grocka, pod čijom je ingerencijom ova ustanova.

vrtic-lane-vinca-3
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na izlazu iz vrtića, ponovo su sreli vaspitačice. Neke od njih su im u poverenju priznale da je jedna vaspitačica čuvala svu decu u vrtiću, dok su od „onih gore“ dobili naređenje da se farba ograda.

vrtic-lane-vinca-4
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kao što ih je sekretarica direktorke i uputila, obratili su se Upravi opštine Grocka. Pozvali su broj telefona 011/8500-367 i dobili odgovor da je direktorka Predškolske ustanove Grocka, Vera Milanov, na sastanku, a da službenici nisu ovlašćeni da daju izjave.

Nova.rs se nadležnima u opštini obratila i mejlom, pitali su ih da li je tačna informacija da su vaspitačice bile naterane da farbaju ogradu, dok je samo jedna čuvala decu? Da li je takva organizacija povredila radna prava vaspitačica, i ugrozila bezbednost dece? Do objavljivanja ovog teksta odgovor nije stigao.

Izvor: Nova.rs

Pravoslavni portal objavio 10 saveta za vaspitanje dece, pokoriti ih u ranom detinjstvu

216 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap