Svet Vesti

Šta su američki piloti videli kad su prišli nepoznatoj letilici: “Crn je i sjajan, sa žicama” (AUDIO)

pilot kokpit
Foto: Stocktrek Images via Getty Images

Piloti američkih borbenih aviona F-16 opisali su što su videli prilikom svog bliskog susreta s jednim od nepoznatih objekata koji su njihove kolege u konačnici oborile jer su predstavljali opasnost za komercijalni vazdušni saobraćaj.

Kako se može čuti na audiosnimku iz kokpita koji je objavio tehnološki portal The Drive, isti onaj koji je svojevre,eno prvi zaključio šta je to palo kod studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, piloti u letu nad jezerom Huron govore o misterioznom “crnom i sjajnom objektu sa žicama”.

“Ne bih ga nazvao balonom… Pojma nemam… Vidim ga svojim očima. Izgleda kao… Kao nekakav rastegnuti objekt… Teško je reći, prilično je malen”, govori pilot koji kasnije ipak prelomi i kaže: “Ma, ja ću ga zvati balon”.

Verojatni razlog za ovoliku nejasnoću među pilotima je brzina njihovog kretanja u odnosu na vrlo spor let objekta, čemu svedoči i napomena jednog od njih da bi bilo teško pogoditi taj objekt jer je “tako spor i malen”. “Definitivno je manji od automobila”, utvrdio je drugi pilot.

‘Nešto nalik žicama’

U razgovoru svako malo spominju žice ili nešto nalik žicama što visi s donje strane objekta.

– Vidim da je metalno ili kakvo već, ali vidim te linije kako se spuštaju prema dole iako ispod njih ne vidim ništa – opisuje jedan pilot.

Njegov kolega se slaže…

– Definitivno se vide žice ispod, ali ništa ne drže.

The Drive tumači da to doista mogu biti obeležja nekakvog balona, iako se ne čini da je ovaj imao ikakav teret ili je možda, čemu svedoče te žice, otpao ili namerno spušten.

– Izgleda mi crnkasto ovako izvana. Čini mi se kao kontejner iako ne mogu zapravo reći kakvog je oblika – kaže jedan pilot.

– Izgleda tamno, vidim i odsjaj sunca – govori drugi.

Oboren je Sidewinderima

Na snimku su, piše Drive, zvučali zabrinuto i pitali se hoće li se sudariti s objektom kojem su se morali približiti da bi ga dobro videli. Portal dodaje da njihov opis objekta zvuči poput onoga što su njihovi kolege opisivali 2010-ih kada je bilo više susreta s nepoznatim objektima, ali tada nije bilo naredbi da se obaraju.

Ovaj objekt je u konačnici srušen nakon pogotka projektilom AIM-9X Sidewinder. Američka vojska kasnije je i službeno objavila da je objekt imao “oktogonalnu strukturu” i da su s njega “visile žice”.

General Glen VanHerck, zapovednik američkog severnog zapovedništva kazao je da nije bilo nikakvih naznaka da objekat predstavlja pretnju, javlja Telegraph.

Izvor: Telegram

Najbolji harvardski astronom tvrdi da su vanzemaljci 2017. pokušali da nas kontaktiraju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link