Magazin Putovanja

Vakcinisani će imati privilegije prilikom putovanja

korona putovanje

Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je da je trenutno jedino izvesno da će lakše i relaksanije putovati oni koji su vakcinisani.

– Svi ostali moraće da rade PCR ili antigenske testove za ulazak u druge zemlje. Ne znam da li je to dobro ili ne, ali sve ide u tom pravcu da će vakcinisani imati privilegije u odnosu na ostale – istakao je Seničić gostujući na TV Prva.

On naglašava da će morati da se sačeka da svaka zemlja objavi protokole da bi se videlo na koji način će moći da se uđe u svaku od njih.

– Preporuke Evropske komisije nisu obavezujuće, tako da svaka zemlja EU može da donese svoja pravila – naglašava Seničić.

Onima koji žele da putuju u inostranstvo Seničić preporučuje da dobro iščitaju uslove za ulazak u zemlju u koju žele da putuju. Sva uputstva o tome mogu da se nađu na sajtu JUTA i Ministarstva spoljnih poslova, a Seničić upozorava građane da nisu isti uslovi za boravak u nekoj zemlji ili tranzit kroz nju.

Na pitanje šta ako neka zemlja ne priznaje određenu vakcinu, kao što Nemačka ne priznaje Sinofarm vakcine, Seničić odgovara da u tom slučaju građanin Srbije koji želi da uđe u Nemačku mora da radi PCR test.

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović naglasila je da se u Srbiji izdaju dve vrste digitalnih zelenih sertifikata – za Srbiju i za zemlje EU. Ona je istakla da je do sada izdato oko 414.000 digitalnih evropskih sertifikata.

Izvor: Tanjug

EU donela nove mere za putovanja, evo šta su ključne odrednice

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

67 Shares
Share via
Copy link