Magazin

Katastrofa u rezervatu prirode Uvac: Podavili se mladunci beloglavog supa zbog turista!

orao-uvac
Fond za zaštitu ptica grabljivica

U Specijalnom rezervatu prirode Uvac ovih dana došlo je do prave katastrofe kada su se podavili mladunci beloglavog supa. Razlog tom tragičnom događaju su turisti koji su obilazili rezervat u helikopteru.

Kako je saopštio Fond za zaštitu ptica grabljivica, helikopter je leteo oko gnezda u koloniji beloglavih supova u kritičnom periodu kad su mladunci pripremali za poletanje sa gnezda.

Katastrofa u Specijalnom rezervatu prirode Uvac. Ovih dana je helikopter leteo oko gnezda u koloniji beloglavih supova u…

Gepostet von Fond za zaštitu ptica grabljivica am Montag, 3. August 2020

Mladunci su preplašeni od helikoptera prevremeno iskakali iz gnezda i padali u jezero.

– Evidentirano je šest mladunaca koji su ispali iz gnezda, od kojih je tri spaseno zahvaljujući čuvarima i meštanima, i preneto u prihvatni centar rezervata Uvac. Nemamo informacije šta je bilo sa druga tri mladunca, a verovatno je bilo još nekih mladunaca koje nismo našli – navedeno je u saopštenju.

Ovih dana pojavio se helikopter u Rezervatu Uvac. Mladunci koji su pred izletanjem od straha su popadali u jezero….

Gepostet von Fond za zaštitu ptica grabljivica am Sonntag, 2. August 2020

Priča o Bori i Eržiki je priča o borbi za spas orla krstaša u Srbiji

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Glup članak. Da bi se i stan u kom ti živiš izgradio i sve sa čime imaš interakciju, morala se uništavati priroda. Ne doprinosiš nikako društvu, a očekuješ da možeš da sudiš i da parazitiraš. Nađi novo zanimanje. Moralisanjem se već bave pink i crkva. Baviš se propagandom kao i informer a misliš da si moralno superiorna. Umesto da morališeš, možeš da ideš i sadiš drveće, time možda i postigneš nešto.

1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link