Svet

Medicinska sestra usvojila sina pokojne pacijentkinje i odgaja ga kao svoje dete (VIDEO)

medicinska sestra i usvojeno dete

Divna medicinska sestra usvojila je sina svoje pokojne pacijentkinje kada je imao 8 godina i odgaja ga kao svoje vlastito dete. Za mnoge medicinske sestre se kaže da su anđeli u ljudskom obliku, a to se pokazalo tačnim u slučaju onkološke sestre Tricie Seaman koja je uveliko uticala na živote svojih pacijenata.

Kada je umiruća pacijentkinja Trish Somers prvi put stupila u kontakt s medicinskom sestrom Seaman pre osam godina u bolnici u Harrisburgu, osetila je saosećanje i milost koju je medicinska sestra imala.

– Pre nego što je išta rekla, osetila sam utehu. Bilo je gotovo kao da je neko stavio toplo ćebe na mene – rekla je Trish.

Govoreći o njihovoj povezanosti, Trish je rekla:

– Nikad pre nisam osetila nešto slično niti bilo kakvu drugu povezanost s bilo kim drugim.

To je razlog zašto je naziva anđelom. Tragično, Somers je saznala da je njen rak u terminalnoj fazi i bila je zabrinuta jer je bila samohrana majka 8-godišnjeg sina Wesleyja.

Prisećajući se vremena kada je Trishi objavila vest o dijagnozi raka, ona ju je upitala: “Možeš li uzeti mog sina? Hoćeš li ga odgajati ako umrem?” Njihova situacija naterala ih je da se zbliže, a njen suprug i porodica pristali su odgajati Wesleyja kao vlastitog sina. Ubrzo je Trish preminula i od tada je prošlo osam godina.

Sada Wesley ima 16 godina. Majka mu je pre smrti kupila poklone za kasnije otvaranje, a nedavno je to bio i privezak za ključeve, za vreme kada će dobiti svoj prvi auto.

Timski rad medicinske sestre i pacijenata se isplatio i Wesleya porodica odgaja kao pravog učenika i voljenog sina.

– Mislim da je to bila jedina stvar koju je mogla smisliti da učini. I svakodnevno sam zahvalan što je donela tu odluku – rekao je Wesley.

– On je izuzetan. Ali najvažnije je da ima tako divno srce – rekla je Seaman.

Izvor: kd1nfo.net

Najpožrtvovanija mama u Srbiji usvojila 2 dečaka koje niko drugi nije hteo

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
10 Shares
Share via
Copy link