Magazin

Usporeni 4K snimak eksplozije u Bejrutu i šta bi bilo da se dogodila u našim krajevima (VIDEO)

Već dva dana zaredom Bejrut potresaju nasilne demonstracije, a glavni povod građanskih nemira je katastrofalna eksplozija koja se dogodila u tom gradu prošlog utorka.

Više od 2.000 tona amonijum nitrata eksplodiralo je u bejrutskoj luci, kada je poginulo najmanje 158 ljudi, a povređeno više od 6.000. U razornoj eksploziji uništene su cele gradske četvrti, mnoga preduzeća i važni silosi žita.

Snažni udar uništio je vrata i prozore širom grada i mnoge zgrade ostavio praznim. Uništenje je sezalo i do deset kilometara od luke, piše 021.

„Al Arabija“ je sada objavila novi, usporeni snimak eksplozije u 4K rezoluciji koja pokazuje svu silinu udara.

Oko 300.000 ljudi, što je više od 12 odsto stanovnika Bejruta, ne može da se vrati svojim kućama zbog posledica eksplozije. Više od četvrtine ljudi koji su morali da odu iz svojih domova su deca, a reč je njih oko 80.000.

Razorna sila eksplozije napravila je krater dubok čak 43 metra, a spasilački timovi još tragaju za nestalima kojih je oko 60.

Zagrebački vatrogasci objavili su projekciju o posledicama koje bi na Zagreb ostavila eksplozija kakva se dogodila u Bejrutu.

„Eksplozija u Bejrutu bila je jedna od najsnažnijih mirnodopskih eksplozija u istoriji. Ako provučemo podatke o posledicama kroz IT programe i prebacimo na centar Zagreba dobijemo vrlo plastičan prikaz ove strašne tragedije“, objavili su vatrogasci na svom Fejsbuk profilu.

Prema projekcijama, smrtno bi stradali svi u radijusu od oko 300 metara. U radijusu od dva kilometara moguć je privremeni gubitak sluha. U radijusu od dva kilometra bili bi oštećeni svi prozori i značajno bi bile oštećene građevine, navode zagrebački vatrogasci, uz grafički prikaz projekcije.

Mislite da je eksplozija u Bejrutu strašna? Pogledajte šta se čuva u Azotari u Pančevu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

725 Shares
725 Shares
Share via
Copy link