Srbija Vesti

Učenica koja je u masakru izgubila najbolju drugaricu umesto zagrljaja profesora dobila dvojku!

ribnikar ocene
Printscreen Collage

Nakon tragedije i svih trauma iz „tamne psihoseanse“ đaci iz Ribnikara sada moraju da brinu o ocenama i zahtevima profesora.

Na društvenim mrežama prethodnih dana povela se polemika nakon što se saznalo da su pojedini nastavnici učenicima OŠ „Vladislav Ribnikar“ upisivali ocene u elektronski dnevnik osam dana nakon masakra koji se tamo desio 3. maja, u kom je ubijeno osmoro dece i školski čuvar, a ranjeno šestoro đaka i nastavnica istorije, a 12 dana kasnije bitku za život izgubila je jedna od ranjenih devojčica.

Bojana Nedeljković, zamenica predsednika saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i majka učenika sedmog razreda ove škole na Tviteru je objavila skrinšot objave majke druge učenice, kojoj je 11. maja upisana dvojka iz francuskog. Vidi se da je ta majka napisala:

– Moja Ana je preživela masakr u Ribnikaru. Pobegla je. Ona je sedmi razred. Ne ide u školu. Danas joj je u e dnevniku osvanula ocena iz francuskog – 2, upisana četiri dana posle sahrane preminule drugarice – napisala je ta majka.

Ljudi komentarišu da deca pod traumama ne mogu ni da zaspe, a da umesto dvojki treba da im se dele zagrljaji.

1
Printscreen

Dok su roditelji i deo javnosti s razlogom zbog ovoga uznemiren, Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola objašnjava kako se ovako nešto dogodilo:

– Vrlo je verovatno da su u pitanju ocene koje su zaostale, koje su deca dobila pre prvomajskih praznika. Ne popunjavaju svi nastavnici ažurno onlajn dnevnik, neki upisuju ocene i posle 15 dana, mesec dana. Ta nastavnica je možda mislila da mora da ispuni svoju radnu obavezu. Propust je direktora škole i pedagoga što ne prate upisivanje ocena redovno. U ovim trenucima su kontrola i odgovornost neophodni – kaže Antić.

Inače, na objavi majke devojčice sedmog razreda vidi se i da su joj upisani 22. i 23. maja „neregulisani izostanci“ na časovima engleskog i matematike.

Antić kaže da se pod „neregulisanim“ izostancima vodi svaki izostanak dok se ne donese opravdanje, i da sad deca svakako mogu i ne moraju na nastavu u toj školi.

Izvor: Kurir.rs / S. T.

Doktorka optužena za „tamne psihoseanse“ sa decom iz „Ribnikar“ odgovorila ocu ubijene devojčice

Share via
Copy link