Magazin

Doktorka optužena za „tamne psihoseanse“ sa decom iz „Ribnikara“ odgovorila ocu ubijene devojčice

skola-vracar
Foto: Nikola Tomić Telegraf

Dr Ranka Radulović odgovorila je na navode Slobodana Negića, oca devojčice Sofije, koja je nastradala u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Slobodan Negić, otac ubijene devojčice, izjavio je u „Utisku nedelje“ da su neka deca na psihoterapijama po povratku u školske klupe „povezivana sa dušama svojih nastradalih drugara„.

– U ‘tamnoj psihoseansi’ koju je deci držala dr Ranka Radulović, uz znanje direktorke škole, ona je deci puštala narodnu muziku i govorila im da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih poginulih prijatelja i prijateljica. Ne postoji niko ko može da objasni kako se to dogodilo. To je bilo bez znanja roditelja, devojčica je došla kuću uplakana, u traumi, rekla je da su bili na seansi, rekla je da je bilo odvratno – ispričao je Negić.

Ovi navodi izazvali su brojne negativne komentare na društvenim mrežama. Na svom profilu oglasila se i dr Ranka Radulović, deleći vest kojom se prenosi izjava oca nastradale devojčice.

– Vreme žalovanja. Neko žali u tišini. Neko preko medija. Neko pruža psihijatrijsku prvu pomoć. Po pozivu. Po srcu, pameti i iskustvu. Svima redom. Nastavnicima, učenicima i roditeljima. Građanima. Na prvoj liniji. Ne jedan. Sve dane. Uvek – napisala je ona, prenosi 021.

Radulović je psihijatrica u Kliničkom centru Srbije, direktorka Hatoruma, centra za edukaciju i savetovanje iz muzikoterapije i zastupnica Udruženja muzikoterapeuta Srbije.

Ispovest majke devojčice ubijene na Vračaru:“Ovo je krvava bajka 21. veka, učite decu empatiji i drugarstvu

Share via
Copy link