Magazin

Otac Eme ubijene u “Ribnikaru” ima poruku za Kecmanoviće: “Bez vas Memorijalni centar ne bi ni postojao”

nina-kobiljski
FOTO: MILAN ILIĆ / RINGIER

Dragan Kobiljski, otac devojčice Eme koja je 3. maja prošle godine ubijena u školi “Vladislav Ribnikar”, oglasio se na svom Fejsbuk profilu povodom navoda da porodica Kecmanović želi da da donaciju za memorijalni centar koji je u planu da se napravi, u znak sećanja na ubijenu decu i radnika obezbeđenja.

„Još uvek ne mogu da pojmim pokušaj relativizacije gnusnog zločina od strane Kecmanovića i njihove advokatice Ivelje iznoseći tobože želju porodice Kecmanović da daju donaciju za memorijalni centar streljane dece. To nam putem advokata poručuju ljudi koji se nisu ni pojavili na iznošenju naših najdubljih patnji čime su još jednom potvrdili potpuno odsustvo saosećanja i društvene odgovornosti.

Ostaje mi samo da ih umirim i da im kažem: Već smo se izjasnili da svu eventualnu odštetu opredeljujemo u humanitarne svrhe, tako da ne brinete oko donacije za društveno dobro. Kada je memorijalni centar u pitanju, učinili ste više nego dovoljno, jer bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao. Za njega ste u potpunosti zaslužni, tako da i tu budite spokojni“, napisao je Kobiljski.

Inače, advokatica Marina Ivelja je nakon ročišta održanog prošle nedelje, a povodom parničnog postupka koji su porodice stradale dece pokrenule protiv roditelja dečaka ubice, predložila da se parnični postupak po tužbama porodica žrtava obustavi do okončanja krivičnog jer je ishod parničnog vezan za ishod krivičnog, prenosi Nova.rs.

„Imovina porodice iznosi 598.500 evra, verovatno će biti 15, 20 ročišta, pitanje je da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova“, rekla je Ivelja.

Podsetimo, Dragan Kobiljski je otac učenice koju je K. K. (14) usmrtio u školi „Vladislav Ribnikar“, 3. maja prošle godine. U masakru u „Ribnikaru“ ubijeno je 10 osoba, odnosno devet učenika i domar te ustanove.

Protiv roditelja učenika vodi se krivični postupak zbog tragedije u „Ribnikaru“, a danas bi trebalo da iznesu odbranu.

Majka Eme Kobiljski ubijene u “Ribnikaru”: Meni niko nije rekao “žao mi je”. Mi smo čujemo “nisam kriv”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link