Beograd Magazin

Ukraden bilbord sa pamučnim plućima? 7 dana „vrednim radom“ službi postalo 2

Očigledno je da niko ne želi da vidi kraj sedmodnevne kampanje tokom kojih je u Beogradu postavljen bilbord sa belim pamučnim plućima. Bilbord je „ukraden“.

Vrednim radom komunalnih službi, bilbord je od 7 dana na koliko je dobio dozvolu bio postavljen svega dva dana jer je verovali ili ne za 48 sati istekla čitava sedmica.

Opština Stari grad, na čijoj teritoriji se nalazio bilbord, odlučila je da nije neophopdno da vidimo šta dišemo, a aktivisti grupe građana „Kreni – Promeni“ prijavili su krađu bilborda MUP-u jer su u Komunalnoj inspekciji dobili uveravanja da oni nisu uklonili bilbord.

Komunalna milicija u ponedeljak je zatražila uklanjanje bilborda sa pamučnim plućima, koji su aktivisti postavili u centru Beograda kako bi ustanovili za koliko dana će pocrneti, a danas tog bilborda ispred Doma omadine više nema. Aktivisti iz grupe građana „Kreni – Promeni“ objašnjavaju da im je uklanjanje bilborda naloženo zbog isteka roka da bilbord stoji na tom mestu, iako su tražili da on bude produžen i poručuju da „neko ne želi da čuje istinu o zagađenju“ u Beogradu.

„Mi smo negde pre tri nedelje podneli zahtev Opštini Stari grad da se bilbord postavi ovde, u međuvremenu smo platili sve moguće takse i dobili smo dozvolu nakon 16 dana, što je bilo pet dana nakon što smo mi trebali da postavimo bilbord. Mi smo dobili dozvolu ali smo je uredno dobili na preostala dva dana od sedam za koliko smo dobili dozvolu. Juče u osam sati dobila sam poziv komunalne inspektorke koja je tvrdila da ako ne uklonimo bilbord do 12 sati, bićemo kažnjeni“, rekla je Marina iz tog udruženja.

Dodaje da je na pitanje po kom osnovu će biti kažnjeni, inspektorka odgovorila da ako na dozvoli piše do 1. marta, znači da taj datum ne važi, piše N1.

Marina navodi da su aktivisti potom zvali komunalnu inspekciju i da se niko nije javio, da bi jutros u 6 sati zatekli da bilborda nema.

Ispostavlja se da je bilbord ukraden.

Važno je, ističe, i da su već u petak kad su dobili dozvolu, i kad je bilbord postavljen, tražili produžetak, ali na to nisu dobili odgovor.

Marina poručuje da ih u nameri da ukažu na zagađenje nisu zaustavili i da je „ovo samo dokaz da neko ne želi da čuje istinu o zagađenju“.

Postavljen bilbord sa pamučnim plućima: Da vidimo za koliko će pocrneti od čistog vazduha

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

282 Shares
282 Shares
Share via
Copy link