Beograd hronika

Davio i tukao ženu, iz zatvora poručio: „Neću na slobodu, bolje mi je ovde nego u braku“

nasilje u porodici
Printscreen/Instagram/una q/Kurir

Nakon što je Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo da se Damjanu H., koji je osumnjičen da je pretukao svoju suprugu Saru, inače sestru tiktokerke Une Kablar Uki Q, ukine pritvor, njegov advokat Anđelko Ležajić izjavio je za Kurir da Damjan jednostavno ne želi na slobodu!

Podsetimo, Damjan H. u pritvoru je od kraja septembra, kada je Uki Q na Instagramu objavila da je on brutalno pretukao njenu sestru. Kako je Sara H. ispričala za Kurir, sa mužem se posvađala zbog njegove mame, a on ju je potom udarao, davio i lupao joj glavom u pločice. Sara H. danas je ispitana pred Drugim osnovnim tužilaštvom koje je posle saslušanja predložilo da se njenom suprugu ukine pritvor.

– Moj klijent mi je rekao da žalbu koju sam pisao povodom njegovog pritvora povučem, pošto je njemu u pritvoru bolje nego u braku sa Sarom. Rekao sam mu da je to nemoguće, ali on insistira – tvrdi advokat Anđelko Ležajić, Damjanov branilac:

– Otkako je sa Sarom u braku, on je smršao 23 kilograma. Kaže da se sada odmorio i da mu je bolje iza rešetaka. Jedina stvar oko koje se Damjan i Sara slažu je da je razvod neminovan – poručio je advokat.

U postupku koji se vodi protiv D. H. zbog krivičnog dela nasilje u porodici, ispitana je svedok oštećena S.H, navelo je tužilaštvo.

– Ona je ostala pri navodima krivične prijave, pridružila se krivičnom gonjenju i istakla imovinsko-pravni zahtev koji će naknadno opredeliti – potvrđeno je za Kurir iz Drugog osnovnog tužilaštva.

Kako se navodi, D. H. bi danas mogao da bude pušten iz pritvora u kom je od 29. septembra.

– Imajući u vidu da je okrivljenom D.H pritvor određen iz razloga jer su postojale osobite okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoka, u konkretnom slučaju na ostećenu S.H, i kako je ista ispitana u svojstvu svedoka, prestali su zakonski razlozi za pritvor, zbog čega je Drugom osnovnom sudu u Beogradu podnet predlog za ukidanje pritvora i predloženo da se prema okrivljenom izrekne mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa ostećenom S.H radi daljeg nesmetanog vodjenja krivičnog postupka – saopšteno je iz tužilaštva.

Izvor: Kurir

„Nisam je tukao već odgurnuo. Provocirala me je, sama pala na pločice“ Sramotna odbrana nasilnika

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
126 Shares
126 Shares
Share via
Copy link