Srbija Vesti

Skupštinsko ludilo: Ukinuti Krizni štab, a svima koji se razbole naplatiti lečenje

Korona je smešna, Krizni štab ne zna šta radi i treba ga ukinuti, građanima treba pričati i nešto smešno, a ne da će sutra svi pomreti, a ono što su godinama uplaćivali u zdravstveni fond se ne računa.

Ovo bi ukratko bile pouke izjava koje poslednjih dana dolaze iz koalicije stranaka Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme, a od danas i od strane SNS poslanika Dragana Šormaza i Vladimira Đukanovića.

Da krenemo redom.

Nakon što je javnost ubeđivao da je koronu preležao za 45 minuta, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u Skupštini Srbije je rekao i da je počeo da se plaši doktora Predraga Kona, te da lekari moraju manje da se pojavljuju u javnosti.

“Doktor Kon, svaka mu čast, ali kad god upalim neki kanal tu je doktor Kon. I niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu jer su pričali da će kad dođe leto nestati virus zbog visokih temperatura”, ocenio je Marković i dodao da je počeo da se plaši epidemiologa.

Zatim je predložio lekarima, koje najviše u medijima pričaju o koronavirusu, da se manje pojavljuju u javnosti i da ako treba neko da priča da to budu “lekari što leče građane po bolnicama”.

Istovremeno je ocenio da je sasvim u redu da građanima o koroni priča predsednik države Aleksandar Vučić jer “predsedniku građani najviše veruju”.

Zatim je u emisiji “Hit tvit” lider socijalista Ivica Dačić u svom maniru rekao da građanima treba pričati i nešto smešno, a ne samo da će sutra svi pomreti od korone.

Usledila je i izjava potpredsednice Socijalističke partije Srbije i bivše ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, koja je govoreći o tome da li je zdravstveni sistem u Srbiji pukao ili se još drži na nogama i da li ima mesta u bolnicama za sve kojima je lekarska pomoć neophodna, rekla:

“Ni u jednoj zemlji kada dođe do takve krizne situacije kao što je kovid pandemija i kad u jednom danu imate ovoliki broj od preko 6.000 novoobolelih i kad imate 55 smrtnih ishoda naravno da je to posebna situacija i naravno da je kovid sistem u odnosu na non – kovid sistem prenapregnut, a non – kovid pomalo zapostavljen, ali šta je istina? Znate, ovde nikada niko nije platio nijednu zdravstvenu uslugu”, rekla je Đukić Dejanović gostujući u Pregledu dana Newsmax Adria, a zatim na konstataciju novinarke da građani svakog meseca izdvajaju novac za zdravstveno osiguranje, rekla da sada treba da radimo od kuće kako se ne bi razboleli, te tako nastavimo da punimo taj budžet…

“Dakle, zdravstveni dinar se dobija tako što oni koji su zaposleni izdvajaju za Republički fond za zdravstveno osiguranje, koji je zapravo banka zdravstvenih sredstava. Zbog toga je važno da pored ovoga što treba da zdravstveni sistem bude organizovan što bolje, treba da svako pre nego što se razboli preduzme sve mere i sam, a i da zatraži pomoć kada je potrebna, što veći broj ljudi da radi od kuće i u uslovima koji su u skladu sa preporukama, kako bismo mogli i dalje da punimo upravo taj republički budžet i Fond za zdravstveno osiguranje, koji su mnogi od nas punili 30 godina i zahvaljujući kome mi, ipak, možemo da funkcionišemo i da obezbedimo i prostor i kadrove i opremu, kao elemente za neophodan stručan i kvalitetan rad”, rekla je Đukić Dejanović, a preneo portal Nova.

Nakon kolega iz “leve koalicije”, danas su o koronavirusu kreativno govorili i poslanici SNS.

“Molim da se ne prihvate mere Kriznog štaba, prestanite da maltretrate privredu, kako će neko da podeli platu ako ga zatvarate” pitao je poslanik, a Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je pozvao da “reaguje zbog širenja panike”. Prethodno, poslanik Đukanović je predložio da se ukine Krizni štab za borbu protiv epidemije.

Nastavio je njegov kolega Šormaz.

“Dovoljno se zna o virusu! Sve mere treba ukinuti, ostaviti mere maske i rastojanja kao preporuke. Svima koji se razbole naplatiti lečenje, osim trudnicama, penzionerima, maloletnicima i socijalnim slučajevima!!! Bolnice bi bile manje opterećene i disciplina daleko veća”, zaključio je narodni poslanik Dragan Šormaz, koji je ubrzo obrisao svoj tvit.

Mladi poslanik jasno i glasno rekao da je Parlament Srbije podrška Aleksandru Vučiću

OGLAS

PARTNERI SAJTA


120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link