Srbija Vesti

Uhapšeno 9 članova kriminalne grupe, neki na visokim položajima u vojsci i Ministarstvu odbrane

uhapsen

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, uhapšeno je devet osoba zbog sumnje da su protivpravno pribavljali imovinsku korist u višemilionskom iznosu. Za jednom osobom se traga. Neki od uhapšenih su visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

Akcija je sprovedena u saradnji sa VBA, Vojnom policijom, pripadnicima BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a uhapšeno je devet ljudi u postupku koji se vodi protiv 10 osumnjičenih.

Kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, neki od njih su visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

Slobode su lišeni A. N., S. S., A. T., J. S., Z. K., Ž. R., S. R, N. B., i M. K., dok se za D. D. traga.

Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346, zloupotreba službenog položaja iz člana 359 i zloupotreba položaja odgovornog lica iz člana 227 KZ Republike Srbije.

Osumnjičeni su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, na čijem je čelu organizator A. N., zaposlen u Ministarstvu odbrane iskorišćavanjem svojih službenih položaja i ovlašćenja, radi sticanja imovinske koristi za sebe i druga lica, a na štetu budžeta Republike Srbije, zaključivali veći broj ugovora koji su se odnosili na različita investiciona ulaganja za potrebe Ministarstva odbrane odnosno Vojske Srbije.

Pripadnici ove grupe su i četiri zaposlena u Ministarstvu odbrane, kao i pet odgovornih lica privrednih društava.

Osumnjičeni su radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi u višemilionskom iznosu, protivno svim pravilima procedure Zakona o javnim nabavkama, u ugovore koji se odnose na investiciono održavanje i ulaganja u objekte za potrebe komandi, jedinica i ustanova Ministarstva odbrane unosili neistinite podatke odnosno cene izvedenih radova koje su bile znatno veće od stvarnih (tržišnih).

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Agencije

Šef novosadske policije organizator kriminalne grupe, tužilaštvo o detaljima hapšenja

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link