Srbija

Uhapšena 2 inspektora, bliski saradnici Malog Sente poznatog po slučaju Jovanjica

mali-sentra-inspektori
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Milan I. i Miloš K, inspektori Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije uhapšeni su zbog sumnje da su tukli i mučili dva mladića.

Oni se sumnjiče da su se mladićima predstavili kao policajci, potom ih vezali lisicama, a onda ih tako vezane brutalno pretukli i naneli im teške povrede, piše Blic.

Jednom od mladića, koji imaju oko 20 godina, su slomili nos, dok je drugom pukla bubna opna.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, sumnjiče se za krivična dela zlostavljanje i mučenje, zloupotrebu službenog položaja kao i nanošenje teških telesnih povreda dvojici oštećenih.

Uhapšeni policajci večeras će po nalogu Višeg javnog tužioca u Beogradu biti privedeni na saslušanje u Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Viseg javnog tužilaštva u Beogradu.

Uhapšeni inspektori, javnosti su postali poznati u julu ove godine, kada su došli u Palatu pravde naoružani, u pratnji svog načelnika Slobodana Milenkovića, zvanog Mali Senta, koji je bio pozvan da u svojstvu građanina da iskaz u Višem tužilaštvu u Beogradu zbog slučaja Jovanjica.

„Druže, ne znaš u šta si upao, ovo je projekat VOA i BIA“: Neobjavljeni iskazi Malog Sente o pritiscima da se Jovanjica zataška

40 Shares
Share via
Copy link