Magazin

Magarence Milence zauvek sklopilo oči, mali junak sa Krčedinske ade nije izdržao

magarence-milence
Foto: Facebook Printscreen/Zoo planet Niš

Petomesečno magarence Milence, koje je nakon spasavanja sa Krčedinske ade, zbrinuto u udruženju “Zoo planet” u Kamenici kod Niša, nije izdržalo oporavak i juče popodne zauvek je zatvorilo oči.

Dušan Stojanović, predsednik Udruženja “Zoo planet”, kaže da su se nadali da će se Milence oporaviti, uprkos tome što je bilo zbrinuto, u teškom stanju i sa teškim prelom desne prednje noge.

– Izgledalo je kao da se oporavlja, međutim, juče ujutru se probudilo potpuno klonulo. Odmah smo ga odneli kod veterinara, gde mu je uključena infuzija i preduzeto sve što je bilo moguće, ali je popodne uginulo. Veoma nas je potresla njegova smrt, posebno mene. Nadao sam se i verovao u Milencetov oporavak, a uginuo mi je na rukama – kaže Stojanović.

On je izjavio da je magarence pravim čudom preživelo i spasavanje sa Krčedinske ade, ali sada je očigledno da je pomoć stigla prekasno.

– Milence je zadobio prelom noge u krdu sa stotinak magaraca, kada je imao samo mesec dana – kaže Stojanović.

– Puna četiri meseca je tako živeo. Ne znamo kako se hranio i kako je mogao da sisa sa kada mu je bila polomljena cevasta kost iznad zgloba.

“Pružili smo sve što smo mogli”

S tugom i teškim srcem želimo da vas obavestimo da je naše drago malo magare Mile izgubilo bitku.

Njegova priča je bila puna izazova od samog rođenja pre nego što je stigao u naše prihvatilište. Izložen ozbiljnoj povredi bukvalno sa mesec dana starosti, suočio se sa nizom zdravstvenih problema. Iako smo mu pružili sve što smo mogli, njegov slab organizam i iznemoglost, zajedno sa ozbiljnom povredom noge, nažalost su prevagnuli.

Mile je bio izuzetno voljen u Zoo Kutku, i njegovo prisustvo će nam nedostajati. Hvala vam svima koji ste pomagali, pružali podršku i ljubav našem Mileu tokom njegovog boravka kod nas.

Neka Mile počiva u miru, a mi ćemo se truditi da nastavimo njegovu borbu i da nastavimo da pružamo ljubav i negu drugim zbrinutim životinjama kojima je to potrebno, poručili su iz niškog Zoo planeta.

“Kada je pronađen bio je iznemogao i promrzao. U “Zoo kutku” smo mu odmah uključili vitamin i jaču hranu, ali operacija nije dolazila u obzir, jer zbog isrpljenosti ne bi preživeo anesteziju. Zato mu je veterinar fiksirao nogu longetom”, dodao je Stojanović.

On je dodao da je “Zoo kutak” zatražio da se uradi obdukcija magarenceta kako bi se ustanovilo da li je uginulo zbog opšte slabosti ili je uzročnik virus ili bakterija.

Stočar Mile o torturi na Krčedinskoj adi: “Lupali su mi šamare i pucali na mene”

Izvor: Telegraf

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link