Magazin Vojvodina

Srce Vojvodine postaje „srpska Kapadokija“, letovi balonom iznad Krčedinske ade (VIDEO)

Let balonom ilustracija
Foto: ilustracija / himsale.com

Verovatno smo svi videli bajkovite snimke i fotografije iz Kapadokije, oblasti u Turskoj koju se naseljavale brojne drevne civilizacije, gde turisti lete balonima iznad predela nestvarnih prirodnih lepota, čak i ukoliko nismo bili u prilici da je posetimo.

Radi se o stenovitim formacijama od vulkanskog pepela, nastalih delovanjem prirodnih sila, u kojima su ljudi gradili čitave podzemne gradove.

Letovi balonom iznad ovih magičnih stena privlače milione turista godišnje, a u opštini Inđija, poučeni turskim primerom, pripremaju se da krenu njihovim stopama.

U planu je da se na teritoriji Krčedinske ade napravi „srpska Kapadokija“, nova turistička atrakcija, a ideja je da se oko dvadesetak balona za letenje postave na teritoriji ove opštine, piše Nova.

U okviru pripremnih radnji na realizaciji projekta „Srpska Kapadokija“ na Krčedinskoj adi, prošle nedelje je izveden prvi probni let balonom.

@toindjija

Од јуна следеће године моћи ћете летети балонима ину Србији 🪂🌅

♬ original sound – Champions League

Testirani su slobodan i vezani let, kako bi se na licu mesta mogle oceniti mogućnosti leta u odnosu na opšte meteorološke uslove lokaliteta i uslove tla.

Za sredinu septembra u Ankari i Kapadokiji zakazani su sastanci predstavnika Turističke organizacije opštine Inđija sa turskim partnerima.

U planu je prezentovanje zvaničnih meteoroloških izveštaja, uslova koje propisuje civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije i informacija prikupljenih na terenu, da bi se potom definisali dalji koraci u realizaciji projekta, pišu Sremske vesti.

Kako se navodi, projekat bi trebalo da bude realizovan od juna sledeće godine.

Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj, mogla bi da bude jedna od najvećih turističkih destinacija u Srbiji i šire.

Izvor: Nova

10 najboljih destinacija za odmor bez interneta i mobilnih telefona

92 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap