Novi Sad Vesti

Novosadsku kerušu koja je živela u Zavodu za zaštitu prirode zgazio džip i nije ni zastao

kerusa senka
Foto: Screenshot (Twitter/baja999)

Novosadsko udruženje za zaštitu životinja SPANS objavilo je na svom Fejsbuk profilu da je keruša Senka, koja je godinama živela u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, uginula.

„Bila je gradski pas, a o njoj su brinuli zaposleni. Zavod je bio njen dom, jedini koji je imala… I deo Radničke ulice oko svoje kuće koju je godinama čuvala. Imala je skoro savršen život za jednog napuštenog psa, sve dok je juče ujutru nije zgazio džip, čiji vozač, kažu, nije ni zastao…“, piše u objavi SPANS-a.

Aktivisti dalje dodaju da veterinar nije mogao ništa da uradi, a na ulazu u Pokrajinski zavod za zaštitu prirode ostavljeni su cveće i poruka: „Tvoja SENKA će zauvek biti tu“.

„Novosađani se opraštaju od dobrog duha starog grada, od simpatične bakice sa karakterom, od… svoje Senke. Čini se da je ipak imala dom i u Srcima ljudi koji su je znali“, dodaju u SPANS-u.

Od Senke se na društvenim mrežama opraštaju i Novosađani koji su svakodnevno viđali ovu kerušicu.

„Radnička ulica je izgubila svoje srce. Nema komšije koji se nije rastužio zbog naše Senke. Najduvnija kuca, drug i čuvar“, napisala je jedna Novosađanka.

Ukoliko želite da pomognete SPANS-u, udruženju koje već godinama brine o napuštenim psima, to možete uraditi uplatom sredstava na tekući račun 325-9500600031492-52, a više informacija o udruženju i njhovim aktivnostima potražite na njihovoj Fejsbuk stranici.

Izvor: 021, Facebook/SPANS

Novosadski muzičar napravio brend odeće da pomogne napuštenim životinjama

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

274 Shares
274 Shares
Share via
Copy link