Srbija Vesti

Heroj “Potere” ispunio obećano i sve što je osvojio uplatio za lečenje malog Todora

potera.2

Poslednji dani stare godine iznedrili su novog heroja Srbije, Veljka Kotlaju, momka iz Priboja, koji je nakon pobede u sinoćnoj epizodi kviza “Potera”, odlučio da svoj deo premije uplati za lečenje malog Todora Stojanovića (2) iz Niša.

Naime, transparentnim uvidom na sajtu Budi human u delu na kojem se nalazi stranica mališana iz Niša, evidentirana je uplata od 468.000 dinara od strane Veljka Kotlaje, prenosi Blic.

Borba za život od prvog dana

Uplata je prema informacijama sa sajta evidentirana 21. avgusta ove godine. Za Todorovo lečenje ukupno je potrebno 33.396. 300 dinara, a za sada je sakupljeno 26. 901. 825 dinara i 83 pare.

Već u prvim danima u porodilištu dolazi do komplikovanja njegovog zdravstvenog stanja, opisana je neonatalna konvulzija u prvih 48 sati života, a par dana nakon toga ustanovljena obostrana upala pluća.

Od rođenja je više puta bio hospitalizovan dok je samo dva meseca proveo kod kuće.

Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen.

Lečenje u inostranstvu

Todor ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis.

Pre nekoliko dana Todor je prevezen na kliniku u Turskoj radi detaljnih dijagnostičkih ispitivanja.

Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan. U ovakvom njegovom stanju, vreme igra ključnu ulogu, te bi bilo kakav prekid dijagnostike i vraćanje za Srbiju samo dovelo do dodatnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

budi human

Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Todor nastavio lečenje i napredovao.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, operaciju, lekove, kontrolne preglede, medicinsku opremu, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link