Magazin

Učiteljica iz Kragujevca je najbolji primer da humanost ne poznaje granice

U želji da svojoj učenici Teodori Vranješević, koja se u Nemačkoj lečila od leukemije, pomogne da lakše podnese zdravstvene probleme i da se ne oseti odbačeno od društva, učiteljica Gorica Dimitrijević iz osnovne škole „Svetozar Marković“, držala je časove putem Skajpa, prenosi B92.

Teodora je pobedila bolest i uspešno završila četvrti razred osnovne škole.

Dugotrajna i mukotrpna borba sa opakom bolešću završila se u Teodorinu korist. I pored teških trenutaka u bolnici u Frankfurtu, devojčica je imala volje da nastavi sa školovanjem. Ideja da putem Skajpa ima časove, bila je pravi potez njene učiteljice.

Danas, posle više od godinu dana, njih dve mogu opušteno da o svemu pričaju, na sreću više ne preko skajpa, već kao nekada, u učionici.

„To je bila mamina ideja da me malo izvuče iz bolnice i iz svega toga. To je prvobitno bilo da se malo čujemo, uradimo neki domaći zadatak jer sam ja tada bila u teškom psihičkom stanju i onda učiteljici nisam mogla da kažem „ne“, kao što sam mogla mami. ona mi učiteljica da malo domaći i nešto da pročitam. Nekih mesec dana posle toga ppočele smo ozbiljnije da radimo. Učiteljica je nabavila tablu, ja sam dobila knjige“, prisetila se Teodora.

Teodora je nastavu putem Skajpa imala svih pet dana, radila je kontrolne i pismene zadatke kada i ostali đaci. Četvrti razred završila je sa svim peticama.

Kako učiteljica kaže, nije bilo teško raditi sa njom, jer je brzo savladavala gradivo. Njena volja da uči, iako je u bolnici, davala je učiteljici još veći podstrek.

„Koliko god da sam bila umorna, meni je to vreme sa njom bilo predivno, zaista. Kad završim sa njom kao da se ponovo rodim. Ja sam jednom suprugu rekla da mi ona napuni baterije koliko god da traje. Kada završim sa njom, imam utisak kao da sam se naspavala, a ne da sam radila prepodne i sa njom. Mnogo sam od nje i naučila – da se treba boriti u životu i da, kad imamo cilj, ništa nije teško, sve može da se savlada“, rekla je učiteljica Gorica.

Omiljeni novosadski profesor zbog kojeg verujemo da nije sve izgubljeno

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

44 Shares
Share via
Copy link