Magazin

Devojčica (10) se udala za svoju simpatiju pre nego što je izgubila bitku sa leukemijom

devojcica-leukemija-vencanje
Foto: Facebook

Pomisao na to da se desetogodišnja devojčica udaje mogla bi kod mnogih izazvati nelagodu. Ipak, za Emu Edvards to je značilo ispunjenje sna.

U aprilu 2022., Emi Edvards je dijagnostifikovana akutna limfoblastična leukemija. Njeni roditelji u početku su bili optimistični, ali nekoliko meseci kasnije lekari su im saopštili da je Emin rak neizlečiv i da ima nekoliko dana ili sedmica života.

– To su reči koje vas razore. Ipak, odlučili smo da nećemo samo sedeti i pustiti da nam vreme krade dragocene trenutke. S Eminim prijateljima smo skovali plan da joj ostvarimo želju o venčanju iz snova – ispričala je Emina majka, prenosi Bright Side.

Naime, dok većina dece sanja o odlasku u Diznilend, Ema je htela da se uda, bude supruga i da ima troje dece. Gajila je simpatije prema DJ-u, dečaku čije je puno ime Daniel Maršal Kristofer Viliams Junior.

I ona se sviđala njemu, piše Index.

Roditelji, članovi Emine porodice, prijatelji i komšije su se okupili i nazvali se „Eminom vojskom“. Uložili su puno truda da Emi ostvare san.

Na kraju se priključilo i dobrotvorno udruženje Make-A-Wish s donacijom i u manje od dve sedmice sve je bilo spremno za venčanje, koje se na koncu održalo 29. juna ove godine.

Ema je došla u ljubičastoj haljini, a tata ju je do oltara gurao u invalidskim kolicima. Na pitanje šta je prvo pomislio kad je ugledao Emu, DJ je rekao: „Pomislio sam da je najlepša osoba koju sam ikad video.“

Razmienili su zavete i venčano prstenje. Na kraju su se i poljubili. Devojčica je čak odbila lekove protiv bolova jer nije htjela zaspati i propustiti događaj.

Nažalost, Ema je umrla 11. jula 2023., ali s ispunjenim snom. Video možete pogledati ovde.

Slobodan već 13 godina donira trombocite za obolele od leukemije i ne namerava da stane

Čitajte Luftiku na Google vestima

169 Shares
169 Shares
Share via
Copy link