Koronavirus Srbija

Kon demantuje samog sebe: Učenici mogu da nose bilo kakve maske

kon

Epidemiolog Predrag Kon danas je demantovao informacije koje su preneli neki mediji, da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske, i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.

Kon je za TV Hepi izjavio da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose “bilo kakve maske”, uključujući hirurške, platnene ili šivene.

“Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (virusa korona) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni”, kazao je Kon, a preneo 021.

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da “očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere”.

“Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo”, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv virusa korona, kako su takođe preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz saglasnost roditelja.

Kon: Popuštanje mera tek polovinom septembra, kada budemo videli efekat škole

15 Shares
Share via
Copy link