Magazin Srbija

Umesto cveća i slatkiša, učenici izveli “In corpore sano” na času i oduševili profesorku

ucenici-konstrakta

Nijedena pesma koju je Srbija izabrala kao reprezenta na „Evroviziji“ nije izazvala toliki odjek kao „In corpore sano“ u izvođenju Konstrakte – makar ne u Užičkoj gimnaziji.

Učenici ove škole, odeljenje II/3 pod jaknim utiskom pobedničke numere snimili su na plejbek imitaciju njenog izvođenja na „Beoviziji“ i svoju profesorku, kako ona sama kaže – oduševili.

Na času informatike, gimnazijalci su snimili spot, a juče su video zapis, na njenom času, pokazali profesorki srpskog jezika Mirjani Blagojević.

Kao osmomartovski poklon, svi do jednog, otpevali su stihove od prve do poslednje reči.

– Ne samo da su me razgalili pesmom i spotom, da ih interesuje svaki stih, nego su i tražili da na današnjem času analiziramo pesmu. To je bila njihova pozitivna reakcija na izbor našeg predstavnika za pesmu „Evrovizije“. Najviše ih je zanimalo šta znači „nemam knjižicu“ – priča za „Blic“ Mirjana Blagojević.

@bogdaanmaarkovic

AJ DA ODE VIRAL #biti #biti #biti #biti #zdrava #bitizdrava #fyp

♬ In corpore sano – Konstrakta

Odušeljevna profesorka je, kako sama kaže, đacima pojasnila da „nemam knjižicu“ može imati višestuko značenje.

– Rekla sam im da samostalni umetnici nemaju zdravstveno osiguranje i da je njen prijatelj iz grupe umro iz tog razloga. Zatim, može da znači „zdrava sam, izvan stvarnosti, nisam podložna manipulaciji“. „Nemam knjižicu“ moglo bi da se tumači i sa „nisam član partije“. Preveli su i stihove na latinskom, i njih smo tumačili – navodi profesorka šta je rekla đacima koji su sa budnom pažnjom pratili analizu „I corpore sano“.

Nije to za Mirjanu Blagojević bilo jedino iznenađenje, sa njim i oduševljenje, koje su joj učenici priredili.

U drugom odeljenju, na jednom od narednih časova, đaci su je dočekali buketom cveća sa posvetom: „Umetnica mora biti zdrava“.

Konstraktina pesma nož u srce svima koji su navikli na mojne, mojne, da, mojne da

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

577 Shares
577 Shares
Share via
Copy link