Kolumne Magazin

Konstraktina pesma nož u srce svima koji su navikli na mojne, mojne, da, mojne da

konstrakta-nastup
Printscreen

Zapalila pobednica Beovizije Konstrakta srpsku javnost, pa se evo već dva dana natežu kako ćemo s pesmom In corpore sano ili kako je već nazivaju Umetnica mora biti zdrava proći na Evroviziji.

Jer, jebi ga, Evrovizija je Evrovizija, životna važnost. Neki kažu da se stide zbog predstavnice i pesme, lepo ih, kažu sramota – bruka i sramota, pozivaju Putina da nas sravni, povezuju pesmu sa okultizmom, misticizmom, liči im, kažu još, na recitovanje, a to “može svako”, pa se uhvatili lavora i pranja ruku, krste se levom i desnom zbog spominjanja slezene, jetre, bolesti, kažu i da nisu mogli slušati do kraja jer ih pesma i nastup podsećaju na horor film u kom će svakog momenta neko da iskoči sa nožem. (jer navikli smo na golu guzicu)

Posebno su poručili Konstrakti, hvatajući se za stih “Nemam knjižicu” da sama sebi uplaćuje zdravstveno. Dakle, Konstrakta, uplati sebi zdravstveno i imaćeš kosu kao Megan Markl. Znaju naši ljudi, nego šta. Sve znaju. A kad ne znaju onda vređaju. Kad ne razumeju, vređaju. Kad nema u pesmi „overdoziran sam”, vređaju. Kad nema golih sisa i dupeta, vređaju.

Kad ne shvataju onda kažu “jebem ti ja pesmu, kad meni treba neko da tumači šta je umetnica htela da kaže”, to je to, klasičan vapaj onih koji su navikli na “mojne, mojne, da, mojne… svlačim se pred tobom… ja pijem zbog tebe, udari me, voleću te i dalje…”, otkud sad jetra i autonomni nervni sistem? Ma daj!

Sve pesme sam naknadno poslušala, radi teksta, Zoe ima odličnu pesmu, ali i Konstrakta je odlična. Nema tu mistike, okultizma, horor filma, nema potrebe da nas bilo ko sravnjuje zbog istine koja je “izrecitovana” tokom pranja ruku.

Nikad se više nije propagiralo zdravlje, i to je dobro, ali je došlo do erupcije zdravih proizvoda sa svih strana, od preparata za kosu, negu tela, zuba, lica, kose, zdrave namirnice, 1 000 000 raznih navodno zdravih keksića, štanglica, napitaka, mleka, žitarica, hiperbaričnih komora, tinktura, saveta, opreme, patika, sprava (kao da svi žele da brinu o nama)… uz to teror fizičkog izgleda, botoks, silikon, boc boc, sec sec, nema starenja… a mentalno i emocionalno zdravlje u provaliji, maše nam iz duboke rupe, jedva se vidi, tačkica jedna u prašini ili kako u pesmi kaže Konstrakta:

Slab um u zdravom telu

Tužna duša u zdravom telu

Očajan um u zdravom telu

Uplašen um u zdravom telu

I šta ćemo sad?

Masa prljavih ruku koje bog otac ne može oprati, vlasnika PARTIJSKIH knjižica, nemoralnih, bahatih, silnih, izoperisanih koji ne žele da stare … jedna degradacija zdravog uma (ali koga briga, propagira se navodna briga države za zdravlje pojedinca)

Nije mi zaista jasno šta ovde treba da se tumači.

Naši komentari na mrežama gde smo u stanju da zbog tužne duše, očajnog, slabog i uplašenog uma pišemo grozote samo zbog toga što nije pobedio izvođač na kog smo “tipovali” je za duboku analizu, nikako Konstraktina pesma.

Vređanje koje se bazira na fizičkom izgledu proizvod je očajnog uma, tužne duše.

Vulgarne reči, osude, pljuvanje proizvod su tužne duše, očajnog uma.

Ukusi su različiti, ali je vređanje uvek nedopustivo.

Nismo izgleda svi sazreli da pustimo srce da samo kuca, samo kuca, srce da samo kuca, spontani u svom životu dok šetamo psa, a suknja nam vijori oko noge… izgleda se još uvek ložimo na zauzimanje strana, ostrašćeni, besni, ljuti a to nije dobro, bes napada jetru.

I šta ćemo sad?

Ko je Konstrakta, koja je fora sa knjižicom i kome je posvetila pesmu kojom predstavlja Srbiju na Eurosongu?

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

8.6K Shares
8.6K Shares
Share via
Copy link