Beograd Magazin Srbija

Nova taktika SNS – Ubacivanje baklji i zapaljenih krpi u najglasnije ulaze

baklje-u-ulazima

Srpska napredna stranka (SNS) je potpuno izgubila kompas. Strah koji se uvukao u redove najmoćnije partije u Srbiji je sve snažniji, a njihove panične reakcije idu sve dalje.

SNS je najpre organizovala kontra-akcije paljenja baklji i puštanja muzičkim matrica po krovovima s ciljem zastrašivanja građana.

Dosad je zabeleženo desetine slučajeva u kojima su ovi odredi za zastrašivanje uživali policijsku zaštitu, bilo nečinjenjem, bilo izvlačenjem huligana iz škripca, kao što je to bio slučaj u Galensovoj zgradi u Novom Sadu. Policija se jedino brinula da ovi odredi imaju dozvole za kretanje tokom policijskog časa, što je SNS već obezbedila.

Iako su za upotrebu pirotehničkih sredstava predviđene kazne po Zakonu o javnom redu i miru, dosad u javnosti nije bio objavljen nijedan slučaj kažnjavanja huligana po ovom osnovu. Huligani su, međutim, otišli i korak dalje, pa su u nekim beogradskim naseljima ubacivali baklje i zapaljene krpe u ulaze u kojima je najveća buka tokom građanskih protesta.

N1 javlja da su nepoznate osobe ubacile, tokom prvomajskih praznika, u hodnike zgrada u beogradskom naselju Kotež baklje i zapaljene krpe, i tako izazvale požare i oštećenja na zidovima. Kako navode čitaoci N1 uz fotografije koje su nam poslali, sumnja se da su baklje ubacivane u ulaze onih koji lupaju u šerpe svake večeri u 20.05h.

“Neke naše ‘divne’ komšije Kotežani (verovatno u nedostatku prasetine i mozga) poranili su na Prvomajski uranak, pa su zaređali po ulazima zgrada i ubacivali krpe natopljene naftom i zapaljene. Ulazi su nam bili puni dima, a onda i stanovi. Vatrogasci su im upotpunili ‘ugođaj’. Začudila bih se da je neko nešto pametno uradio a ‘blago nama’ s takvim idiotima”, napisala je jedna Kotežanka na Fejsbuku.

hodnik-zapaljene-krpe
Foto: N1/ Čitaoci

Stanari zgrada u ulici Avgusta Šenoe takođe javljaju da su im u ulaz ubačeni zapaljeni stari komadi dečije garderobe.

Policija se dosad nije oglašavala o ovim događajima.

Inicijativa “Ne davimo Beograd” je 26. aprila pozvala građane da se priključe akciji “Digni glas: Bukom protiv diktature” i iskažu nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom.

Od tada svako veče, građani širom Srbije, nakon aplauza podrške medicinskim radnicima, prave buku protiv diktature šerpama, loncima pištaljkama, zvižducima, muzikom…

Nekoliko dana nakon očetka, pristalice vlasti su počele da u 20.30 organizuju bakljadu i vatromet kao kontra akciju.

Predsednik se usrao.

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


1.6K Shares
1.6K Shares
Share via
Copy link