Koronavirus Magazin

U Srbiji potvrđeno 528 zaraženih koronavirusom, preminula još jedna osoba u KCV

covid 19 test

U Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID-19.

Do poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta 2020. godine testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i 188 negativno na novi koronavirus.

Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano, javlja N1.

Na redovnoj konferenciji za novinare je rečeno da je hospitalizovano ukupno 254 ljudi.

Kako je navedeno, zaključno sa 12 časova, na respiratoru je njih 45 – na Infektivnoj klinici u Beogradu 11, troje u KC Niš, petoro u KC Vojvodina, petoro u Kragujevcu, devetoro u bolnici “Dragiša Mišović”, jedan na Klinici za pulmologuju, dok se u Nišu, stara zgrada hirurgije, nalazi 11 osoba na respiratoru.

Do 15 časova 27. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1.715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Kliničkom centru Vojvodine preminuo 62-godišni pacijent pozitivan na koronavirus koji je inače bolovao od dijabetesa, saopštila je zamenica direktorke Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kada je reč o muškarcu koji je primenuo u bolnici u Šapcu, Kisić je istakla da u tom slučaju još nema povtvrđenog podatka o infekciji koronavirusom.

Lekari iz Šapca saopštili su ranije danas da je pre dva dana u Opštoj bolnici u tom gradu preminuo čovek star 59 godina za kojeg se ispostavilo da je bio pozitivan na koronavirus.

Kisić Tepavčević rekla je, međutim, da još nema potvrde infekcije koronavirusom kod preminulog muškarca iz Šapca, tako da je, prema zvaničnim podacima, u Srbiji dosad od posledica koronavirusa preminulo osam osoba, uključujići i poslednji slučaj u Kliničkom centru Vojvodine.

Kon: Zaraziće se 70 posto ljudi, ali čekamo vakcinu

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link