Novi Sad

U Dunavskom parku nastavljeno montiranje bašte kafića (VIDEO)

U Dunavskom parku danas je nastavljeno postavljanje nelegalne bašte kafića na zelenoj površini i pored reakcije gradske inspekcije, saznaje 021.rs.

Danas, 6. oktobra reporter 021.rs je u parku zatekao nekoliko radnika koji su na ranije postavljenu metalnu konstrukciju stavljali drvene daske. Ovo postavljanje bašte, koje je Gradsko zelenilo prijavilo inspekciji, osim građana posmatrali su i radnici ovog javno-komunalnog preduzeća koji rade u obližnjem javnom toaletu i drugim prostorijama koje koristi služba za održavanje parka.

Za 021.rs su u Gradskoj upravo za inspekcijske poslove naveli da su pokrenuli upravni postupak protiv kafića „Sasha & Pasha“ jer nelegalno postavlja baštu.

„Metalnu konstrukciju, element letnje bašte, u Dunavskom parku postavilo je ‘Sasha & Pash’ D.O.O, sa sedištem u Novom Sadu, Pionirska ulica 1. Navedeno pravno lice nema odobrenje i saglasnost upravljača JKP ‘Gradsko zelenilo’. Gradska uprava za inspekcijske poslove vodi upravni postupak u cilju uklanjanja navedene konstrukcije“, naveli su u inspekciji za 021.rs.

Podsetimo da su u Gradskom zelenilu za 021.rs naveli da nisu dali dozvolu za postavaljanje bašte, a da je reagovao i iz Ekološki front Novog Sada zbog još jednog pokušaja devastacije parka.

Šta (koga) štiti Pokrajinski zavod za zaštitu prirode?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

94 Shares
Share via
Copy link