Srbija Vesti

Ako ste videli zgradu nasred reke u Tutinu, ne priviđa vam se: I to nije najčudnije u celoj priči (FOTO)

tutin vidrenjak poplava
Printscreen/Twitter

Padavine koje traju danima u nekim delovima zemlje prouzrokovale su izlivanje reka iz korita, a dodatan problem napravilo je đubre koje nesavesni građani bacaju u blizini ili direktno u reke, zbog čega je došlo do začepljenja pojedinih kanala.

Kritično je bilo u Tutinu i Novom Pazaru, gde su se uputili i novoizabrani ministri, pa je tako Bratislav Gašić u razgovaru sa građanima čuo da godinama ništa nije urađeno kako bi se sprečilo plavljenje, kao i da se ni prilikom ovog izlivanja nije adekvatno reagovalo.

I dok nadležni tvrde da su za poplave „krive“ padavine, u kombinaciji sa otpadom koji je zapušio odvode, građani da vlast ne reaguje kako treba, u Tutinu, između poplave i rasprave ko je odgovoran – zgrada nasred rečnog korita!

Ne, nije greška u pisanju, nije privid na fotografiji, već prava zgrada iznad Vidrenjaka.

I sudeći po aktuelnim podacima iz Katastra – nelegalno podignuta.

Ako i uzmemo u obzir da podaci nisu ažurirani i zgrada poseduje neophodnu dokumentaciju, i dalje je nejasno – kako je moguće sazidati višespratnicu preko rečnog korita i to bujične reke.

Reka neometano protiče ispod zgrade, ali dok ne krene da se izliva iz korita.

Šta se potom dešava, videli smo poslednjih dana u izveštajima sa terena.

Građani tvrde da se tu ne zna „ko pije a ko plaća“, ova objava je izazvala poplavu na društvenim mrežama i čeka se reakcija.

Ekonomski tigar vs poplava: Izlivene reke nose mostove i puteve, poplava opet „iznenadila“ nadležne

61 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap