Beograd Magazin

Trudnica tvrdi da joj je medicinska sestra u GAK “Narodni front” ukrala 9.000 dinara dok je doktorka pregledala

gak-narodni-front
Foto: FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Neočekivana situacija dogodila se navodno jednoj mladoj trudnici dok je bila na ultrazvuku u GAK “Narodni front”. Kako ona tvrdi, dok joj je doktorka radila ultrazvuk, videla je kako joj medicinska sestra vadi novac iz torbe. Iz klinike navode da je u toku postupak utvrđivanja činjenica.

– Ćerka, koja ima 19 godina, išla je na pregled kod ginekologa. Rekla mi je da je paravan bio povučen i da joj je doktorka kad je legla, rekla da se okrene i pogleda u monitor.

Tada je videla da joj medicinska sestra rovari po torbi i izvlači novčanik. Zvala me je kad je sela u autobus.

Prvo je rekla da joj nema 3.000 dinara, ali onda je primetila da joj nema ni 6.000 koje je držala u drugoj pregradi kod lične karte – priča za Telegraf.rs M. P, majka devojke.

Kako kaže, mislila je da će da prođe previše vremena dok ona stigne do “Narodnog fronta”, te se ćerka vratila tamo sama, ali je onda ipak odlučila da kaže komšiji da je odveze.

– Moja ćerka je ćutljiva i plašljiva, ne bi mogla sama da se izbori. Zato sam odlučila da ipak odem tamo.

Tokom razgovora sa njima sam pitala doktorku da li ja mogu da pozovem policiju i ona je rekla da mogu slobodno.

Žena je sve vreme bila smirena, dok je sestra histerisala. Rekla sam da ću da zovem policiju, pa ako na novčaniku ne budu njeni otisci slobodno može da podnese tužbu protiv mene.

Ona je potom uzela telefon i rekla da joj je stigla plata i da će da ode na bankomat kako bi podigla 9.000 dinara da nam da, iako ih ona nije uzela. Pa, ja da sam u pravu i da znam da nisam uzela, ja ne bih vraćala ni dinar – dodaje majka.

M. P. objašnjava da je pitala da li bolnica ima pravnu službu kojoj može da se obrati i dobila je potvrdan odgovor. Kada nije mogla da ih dobije na telefon, zatražila je razgovor sa direktorom.

– Direktor nas je primio, ali je razgovor bio veoma kratak. Rekao je da sestra radi tu 13-14 godina i da se do sada niko nije žalio na nju. To je bilo sve.

Ali, za sve postoji prvi put. A, opet, može da bude da ovo nije bio prvi put, već da je žene ranije samo nisu primetile i da su mislile da su izgubile novac negde usput. Nisu tu pare najveći problem.

Pare su prolazne, ali bitna je ljudskost. Nisu svi ljudi koji dolaze tu iz Beograda. Ko zna odakle su neke žene došle. Ko zna, možda su im to poslednje pare koje su ponele za pregled kog lekara – zaključuje M. P.

Iz GAK “Narodni front” kažu da zasad neće davati izjave.

– Postupak utvrđivanja činjenica je u toku i dok isti traje nećemo davati izjave o tome, što je u najboljem interesu za obe strane – ističe v.d. direktora klinike Željko Miković.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
51 Shares
Share via
Copy link