Magazin

Majka ga ostavila u porodilištu i prozvala čudovištem, danas je najsrećniji čovek na svetu (VIDEO)

tata i sin
Printscreen

Priča koja sledi jedna je od onih koje je napisao život i zato vrede više od stotine romana. Jer, ono što se dogodilo Džonu Lankasteru je najtužnija ali u isto vreme i najlepša novela koja je mogla biti ispisana.

U pitanju je čovek, rođen sa Tričer Kolinsovim sindromom što podrazumeva ne samo deformisano lice zbog koga ga je biološka majka u porodilištu nazvala „čudovištem“ već i brojne druge zdravstvene probleme pa ovi ljudi jednostavno ne mogu da žive sami.

A njegova priča je sledeća: Pošto majka „nije osećala povezanost sa takvom bebom“, on je odveden je u sirotište a najranije doba je proveo između sirotišta i hraniteljskih porodica.

Nakon par godina, jedna žena je odlučila da ga usvoji. Ali to nije pomoglo da dečak prihvati sebe i svoje lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jono Lancaster (@jonolanc)

Tek sa 19 godina, konačno je smogao snage da zavoli sebe zahvaljujući ljubavi i podršci porodice i prijatelja.

– Moja mama je neverovatno nadljudsko biće sa najvećim srcem i uvek je tu za mene. Imam divne prijatelje i veliku podršku. Nikad nisu prestajali da me voli i da mi pružaju podršku- rekao je Džono jednom prilikom.

Džono je danas odrastao, zreo čovek koji pokušava da vodi normalan život. Ipak, kada je pronašao biološke roditelje preko detektivske agencije, stao je na još jednu životnu prekretnicu.

– Moji roditelji i dalje ne žele da me vide. Ali moj stav se menja i to je ono što je snažno. Ne bih menjao ništa. Sa pravim stavom, možete da postignete sve što želite – kaže Džono.

Džono je srodnu dušu našao u svojoj najboljoj prijateljici sa kojom se venčao i koja mu je rodila dvoje dece: sina i kćerku. Sin je potpuno zdrav, dok je na žalost, druga beba stigla sa istom bolešću koju ima i Džono. Međutim, roditelji su sigurni da će to dete imati srećan i dug život jer će oni uvek stajati uz njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jono Lancaster (@jonolanc)

2017. godine, Džono je, zajedno sa dvojicom svojih najboljih prijatelja, osnovao dobrotvornu organizaciju Love Me Love My Face – koja nudi podršku onima koji žive sa facijalnim razlikama širom sveta, kao i pomoć u medicinskim potrepštinama i operacijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jono Lancaster (@jonolanc)

Džono je postao simbol i velika inspiracija ljudima širom sveta koji se bore sa sličnom bolešću, da nikad ne odustanu i da je svako vredan ljubavi i pažnje.

Izvor: Wanted Mondo

Roditelji je napustili jer su mislili da je čudovište, danas kaže da je imala sreće

96.8K Shares
96.8K Shares
Share via
Copy link