Magazin Srbija

Potresna istina o deci peračima prozora na semaforima

cistaci prozora

Usvajanje dece bila je tema emisije “Ako progovorim” na K1 televiziji. Milica Naumov iz Bačke Palanke jedna je od osoba koja se odlučila da usvoji dete.

– Dete sam usvojila iz ljubavi i zato što mi je falilo. Ja sam bila potrebna njoj, a ona je bila potrebna meni. Godine 2003. sam se udala, a do 2011. smo se borili sa sterilitetom. Tu se izgubi mnogo i živaca i razuma. Kada vidiš da jednostavno ne ide onda se obratiš Centru za socijalni rad – ispričala je Milica u emisiji “Ako progovorim” na K1 televiziji i dodala da je svoju mezimicu mnogo razmazila, a usvojila ju je kada je imala sedam meseci.

Na ovu priču se nadovezala Goca Tržan koja je otkrila da su ona i njen partner Radomir razmišljali o usvajanju deteta, ali kako kaže nije prestala da se nada nekom čudu.

– Ja sam presekla odjednom. Preko puta ginekološke ordinacije u Bačkoj Palanci je Centar za socijalni rad. Samo sam prešla preko i tražila zahtev za usvajanje. Da sam imala i petoro svoje biološke dece mislim da bih se ponovo odlučila za usvajanje – ispričala je Milica.

Strašan podatak je da na usvajanje čeka 268 mališana, dok se istovremeno prijavilo 800 parova. Međutim, problem je u tome što ovi parovi biraju koje će dete da usvoje i ne mogu da izaberu.

Milica je, između ostalog, govorila u emisiji kakve je sve traumatične događaje proživela, međutim, jedno je bilo posebno potresno.

– Kada sam dolazila u Beograd na semaforima sam videla situacije gde mala deca peru prozore na automobilima. Posle kada smo došli u Centar za socijalni rad, upitali su me da li sam videla decu koja peru prozore na kolima. Ispostavilo se da je svaki od njih potencijalni kandidat za usvajanje. To su većinom nezbrinuta deca ili deca koja su na ulici. Jednom sam bila Deda Mraz u svratištu u Novom Sadu za Novu godinu. U jednom trenutku mi je prišla devojčica. Pitala sam je kako se zove, rekla je: “Ja sam Anita sa ulice” – ispričala je Milica u emisiji “Ako progovorim” na K1 televiziji.

Izvor: K1

Majka ga ostavila u porodilištu i prozvala čudovištem, danas je najsrećniji čovek na svetu (VIDEO)

74 Shares
Share via
Copy link